Fit locaties die je wilt checken voor je op vakantie gaat

Love & Life


Voor wie op vakantie nog een beetje fit wilt blijven.

Het zonnetje schijnt, de barbecues worden aangestoken en de vakanties worden (of zijn hopelijk al) geboekt. Wat is het leven toch mooi. En als jij een van die gelukkige girls bent die deze zomer gaat reizen, dan zijn er een aantal dingen die je wilt checken voor je in het vliegtuig stapt. De lekkerste plekken om te eten, de mooiste stukjes strand en de meest bijzonder bezienswaardigheden bijvoorbeeld. Maar wat dacht je van de leukste fit locaties? Dit zijn wel handige plekjes om van te voren in de gaten te houden als je van plan bent je fitness leven voor te zetten in het buitenland.

   
>> Hoe groot is het effect van vakantie op je gezondheid?

  
Hardlooproutes

Je kunt natuurlijk je schoenen aantrekken en met de doppen in je oren door een onbekend land gaan rennen. Helemaal prima. Maar voor wie zichzelf goed kent en weet dat de kans op verdwalen groot is, kan een route wel handig zijn. Van te voren kun je de omgeving van jouw verblijf goed onder de loep nemen om te kijken waar je het beste kunt rennen. Misschien dat er online al kant-en-klare hardlooproutes voor je klaarliggen.

  
De lokale sportschool

Voor de echte die-hard fitgirls is de vakantie niet compleet zonder sportschool. Af en toe is het best oké om een paar dagen afstand te nemen van het krachthonk, maar voor wie geen weken zonder kan is het handig om alvast een sportschool te zoeken. Vaak hoef je geen dure abonnementen af te sluiten in het buitenland en kun je gewoon voor een klein bedrag een paar keer sporten.

  
Gezonde eettentjes

De struggle is real. Vooral met grote groepen kan het een urenlange zoektocht zijn naar een geschikt plekje om te eten. De ene is vegan de andere eet alleen glutenvrij en de andere wil het liefst alle lokale culinaire kunsten proeven. Geloof ons als we zeggen dat het van te voren selecteren van geschikte plekken echt de moeite waard is.

  
>> 8 manieren om fit te blijven op vakantie

  
Sportieve activiteiten

De vakantie is de perfecte tijd om eens iets nieuws te proberen. Een lesje surfen of een vette mountainbiketocht door de bergen? Dat zou je in Nederland waarschijnlijk niet zo snel doen. Check voor je reis even welke sportieve activiteiten je allemaal kunt doen. Misschien dat je al van te voren dingen moet gaan reserveren, en dan wil je niet met een surfplank onder je arm voor vervelende verrassingen komen te staan.

  
Stukjes natuur

Fit blijven hoeft niet altijd met een hoop beweging en zweetpartijen. Een mooie wandeling of fietstocht door de natuur is ook zeker aan te raden. Gewoon rustig, geen haast. Ga met een lekkere lunch in je rugzak op pad en geniet even van de natuur, want rust is natuurlijk ook belangrijk voor je gezondheid. Daarnaast zul je wandelend een stuk meer van de natuur en cultuur van een nieuw land ervaren. Zoek van te voren alvast welke stukjes minder toeristisch zijn zodat je ook écht tot rust kunt komen.

  
Water

Of je nou een paar baantjes wilt trekken of lekker met je voeten in het water wilt ontspannen, een stukje water is altijd handig op vakantie. Als je een reis naar het strand hebt geboekt kun je van te voren kijken wat de minst toeristische plekjes zijn. Dan zwem je ook niemand omver tijdens jouw behendige baantje en hoef je niet te vechten om een ligbed. Als je geen vakantie bij het strand hebt kun je van te voren kijken waar het dichtstbijzijnde zwembad of grote meer te vinden is.

  
>> Gezond leesvoer: 5 nieuwe health boeken

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Zo shop je op een eerlijke een duurzame manier!
Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.
Bijna de helft van de jongeren voelt zich vaak eenzaam.