Ongelofelijk, maar waar: dit maken verpleegkundigen mee tijdens hun werk

Love & Life


Als je nu geen respect hebt voor deze job, dan weten we het ook niet meer.

Het is natuurlijk geen verrassing dat verpleegkundigen soms ietwat gekke dingen meemaken tijdens hun loopbaan. Van mysterieuze gezwellen tot onverklaarbare aandoeningen; ze hebben ons er in ieder geval van overtuigd dat het geen makkelijke en 'schone' job is.
   
Maar over precies hoe gek en smerig hebben we het? Zeven verpleegkundigen vertelden ons hun meest memorabele ervaringen tijdens hun uurtjes op de werkvloer. Disclaimer: zorg ervoor dat je dit niet op een lege maag leest.
 
 
1. De grote boodschap douche
"Ik was de luier van een baby aan het verschonen die op de intensive care lag. Net toen ik haar billen optilde om de schone luier aan te doen, werd ik bedolven onder de sproeiende derriedouche van de baby. Het geel gekleurde goedje zat over mijn armen, handen en zelfs op de muur achter me. Nu ik erover nadenk was het eigenlijk behoorlijk indrukwekkend. Ik kan alleen nog steeds geen mosterd door mijn keel krijgen, die kleur...” - Anoniem.
   
2. De dromerige viezerik
“Op een avond ging ik naar de ziekenhuiskamer van een patiënt om een ​​medicijn te veranderen in zijn infuus. Ineens voelde ik zijn hand op mijn kont. Geschrokken keek ik naar beneden, maar kwam tot de ontdekking dat de patiënt (gelukkig) sliep. Ik slaagde erin om zijn hand terug op het bed te leggen zonder hem wakker te maken. Hij had geen idee wat er was gebeurd toen ik hem de volgende ochtend zag. Het was voor mij toen wel erg moeilijk om niet in lachen uit te barsten." - Jocelyn Freeman, verpleegster.
   
3. De fles die daar niet thuishoorde
"Een man werd de operatiekamer binnengebracht, omdat er een fles frisdrank klem zat tussen zijn bilen. Hij heeft geprobeerd thuis de fles met behulp van een saladetang eruit te trekken, maar toen hij druk zette op de zijkant, zoog de fles vacuüm waardoor die nog verder in zijn achterste verdween. Geen prettig gezicht!” - Anoniem.
      
4. De man met voetenvrees
“Een oudere man kwam de operatiekamer binnen omdat zijn voeten veel pijn deden, maar toen wij zijn sokken probeerde te verwijderen flipte hij compleet. Nadat we zijn sokken letterlijk eraf gepeld hadden (hij droeg ze waarschijnlijk al maanden), zagen we dat zijn tenen bedekt waren met samengepakte schimmels. Zijn teennagels waren zo lang dat ze omkrulden en eruitzagen als klauwen. We hadden geen idee hoe hij nog naar het ziekenhuis had kunnen lopen.” - Anoniem.
    
5. De huidnachtmerrie
“Een bejaarde vrouw werd binnengebracht met pijnlijke plekken over haar hele lichaam. Haar normale huid was niet meer te zien, het was eerder een landschap van infecties en korsten. Het duurde even om al het kwaad er vakkundig af te schrobben, maar de geur was het ergste. Het voelde alsof het me de hele dag nog achtervolgde. Maar uiteindelijk was de vrouw natuurlijk veel zieliger dan ik.” - Anoniem. 
   
6. Het 'number two'-incident 
"Aan het begin van mijn carrière was ik een zwaarlijvige man aan het verzorgen, die het me zou laten me weten als hij klaar was met zijn bedpan (een wc aan het bed). Ik draaide hem zorgvuldig op zijn zij, alleen het toiletje was leeg. Toen ik eenmaal goed keek besefte ik dat de uitwerpselen nog steeds tussen zijn billen hingen.. Uiteindelijk heb ik ze verwijderd met de hand, maar toen begon ik wel heel even aan mijn carrièrekeuze te twijfelen " - Anoniem.
 
7. In zak en as
"Het ergste wat ik ooit heb gezien is een patiënt die met brandwonden binnenkwam in het ziekenhuis. Hij was in een vuurkorf gevallen, in dronken toestand. Ik moest wekenlang de stenen, het as en het dode weefsel uit zijn kont verwijderen, want daarop was hij gevallen. Een smerige, en voor hem ook pijnlijke aangelegenheid." - Becky Mckeown, verpleegster.

 

Lees ook:
>> Vragen over je vagina en seks die je misschien niet aan je huisarts durft te stellen
    
>> 8 vragen over je menstruatie die je niet durft te stellen

Met deze tips overleef je feestend Koningsdag en kom je de dag zo gezond mogelijk door.
Dit moet je weten als je vegan wilt eten en meer.
Voor als je iets meer motivatie nodig hebt.
Schroef je verbruik naar beneden met deze tips.
Als het buiten loeiwarm is, wil je natuurlijk thuiskomen in een oase van koelte. Maar hoe doe je dat als je geen airco hebt? Met deze tips, die je huis omtoveren in een ijskoud paleisje!