5 x waarom je vaker zoete aardappel zou moeten eten

Nutrition


Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.

VERLAAG JE BLOEDDRUK
Werkweken waarin je agenda vol staat met deadlines en borrels zorgen ervoor dat je bloeddruk de pan uitrijst. Veel effectiever én gezonder dan pilletjes om je bloeddruk te verlagen, is het eten van zoete aardappel. Volgens onderzoek in het National Health and Nutrition Examination Survey, zorgt de hoge dosis kalium in zoete aardappel ervoor dat je bloeddruk wordt verlaagd en de effecten van stress worden gecompenseerd.
 
 
MEER VOEDINGSVEZELS
Ook bij een vezeltekort is het verleidelijk om naar de pilletjes te grijpen. Wederom, dit is niet nodig. Onderzoek van de Cleveland Clinic toont aan dat de zoete aardappel een van de meest gezonde voedingsmiddelen is met een hoog gehalte aan voedingsvezels. Voedingsvezels helpen bij het afvallen en het verlagen van je cholesterol.
 
>> 3 signalen dat je te weinig vezels binnenkrijgt
 
>> 8 redenen waarom je niet kunt poepen
 
 
ANTI-RIMPEL
The National Institute of Food (USA) ontdekte dat een portie zoete aardappel 100% van je ADH vitamine A bevat - dit is ook het meest gebruikte ingrediënt in anti-rimpelcrèmes. Kook voortaan dus een zoete aardappel in plaats van een Bintje, dit scheelt je later weer dure crème.
 
 
MAKKELIJKER STOPPEN MET SNOEPEN
Zoete aardappels helpen je de ‘schade’ die snoep veroorzaakt, te bestrijden. Deze wonderlijke aardappel bevat veel magnesium, wat ervoor zorgt dat je metabolisme een boost krijgt (en je dus meer verbrandt) en je eetlust stabiliseert, volgens onderzoek aan de Oregon State University. Uiteraard blijft het gezonder om helemaal niet te snoepen, en alsnog zoete aardappel te eten.
 
 
LEKKERDER SLAPEN
Niets zo vervelend als niet in slaap kunnen komen. Volgens het Journal of Medicinal Food zorgt de hoeveelheid choline in een zoete aardappel ervoor dat je makkelijker in slaapt valt.
 
 

>> Gegrilde sesamspruitjes met zoete aardappel
 
>> De perfecte pre-workout snak voor hardlopers
  
>> 8 afslanktips tijdens drukke dagen
 
Bron: Men’s Health

    'Pancakes don't make the world go round. Pancakes are what the ride makes worthwhile.'
Maak deze rood fluwelen taart met dit ‘geheime’ ingrediënt.
Van plan om binnenkort kilo’s kwijt te raken? Lees dan eerst dit advies van de experts even.
Lekker, makkelijk en gezond, wat wil je nog meer?