Er zijn weinig vleeswaren waar het hart van een vegan sneller van gaat slaan. Er is wel een uitzondering, en dat is bacon. Je leest het goed: crispy, knapperige, sappige bacon. Maar dan wel de plantaardige variant, waar je geen hartaanval van krijgt. Er zijn tegenwoordig vegan opties zat om een lekker broodje te bouwen, maar vaak grijpen we toch naar die vertrouwde pot hummus of pindakaas. Doe eens gek, en verwen jezelf tijdens de lunch met een heerlijk broodje BLT net als in de Amerikaanse films – maar dan zonder dat er biggetjes voor moeten huilen. Aanschouw hier: de vegan BLT sandwich.

Benodigdheden broodje

  • 2 sneedjes brood of een halve baguette naar keuze
    (wij vinden speltbrood ook heel lekker bij deze combinatie)
  • ½ tomaat
  • 1 eetlepel vegan mayonaise
  • 1 handjevol coconutbacon
  • 1 plakje tempeh
  • ⅓ rode ui
  • ¼ avocado
  • 2 blaadjes ijsbergsla

Benodigdheden coconutbacon

Genoeg voor meerdere broodjes

  • 2 theekopjes kokossnippers
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels tamari
  • 1 eetlepel maple syrup
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper

Zo maak je de kokossnippers

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier klaar op de bakplaat
  2. Meng alle ingrediënten in een kom en meng tot de kokossnippers ondergedompeld zijn in het sausje
  3. Bak 3 minuten op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven, schud het geheel en probeer de vlokken goed te mengen zodat alle kanten gebakken worden.
  4. Bak vervolgens een 7-tal minuten. Herhaal het proces tot de vlokken goudbruin gebakken zijn.
  5. Probeer regelmatig te checken of ze niet verbranden in de oven.

Tip: voor de vegan BLT kan je jouw plakje tempeh ook in het sausje onderdompelen om die extra bacon smaak te krijgen in je broodje.

Zo maak je het broodje

  • Toast je brood of neem het broodje van voorkeur
  • Smeer ½ van je eetlepel vegan mayo op de onderkant van het broodje.
  • Bedek met tomaatjes, een blaadje sla, en een plakje tempeh
  • Leg ¼ avocadosneedjes op het geheel
  • Snipper er een half handje coconutbacon overheen
  • Leg een blaadje sla over de coconutbacon, vervolgens de andere helft vegan mayo en de rode ui
  • Leg er een tomaatje op, en er snipper de overige coconutbacon overheen.
  • Sluit je broodje of leg er een tweede sneetje toast op.

Geniet van deze droom voor je smaakpapillen.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?