De 10 makkelijkste kamerplanten

Nutrition


Voor iedereen zónder groene vingers.

Het is ook nooit goed, denk jij je planten in de watten te leggen door ze lekker onder te dompelen in een bad water, blijkt het te veel van het goede. Dan geef je ze toch minder? Acteren ze ineens alsof je ze in de Sahara hebt gezet. Een blik op je vingers verraadt de oorzaak: die zijn niet groen. Dus: what to do? Bij ELLE Decoration hebben ze hier wel verstand van. Zij kunnen je precies vertellen welke planten zelfs jouw huishouden overleven. 
  
>> Dit zijn de tuintrends van 2018
  
  

Cactus

Ja, dit is wel de bekendste van het stel. De cactus overleeft het zelfs in het ellendigste studentenhuis. 
  

Peperomia

Nog zo'n survivor: de peperomia. Deze plant doet het 't best in een wat vochtigere omgeving. Wist je trouwens dat de peperomia ook in roze verkrijgbaar is?
  

Tillandsia

Luchtplantjes zoals deze tillandsia zijn razend populair. De mini-planten hebben geen wortels. Dompel de plant eens in de tien dagen in een badje water of besproei de planten met water.
  
>> 6 Planten die je nachtrust kunnen verbeteren
  

Graslelie

Deze plant vraagt niet veel, maar desondanks een goed idee om de graslelie op een lichte plek te zetten. Het is trouwens ook nog eens een luchtzuiveraar.
  

Lepelplant

Nog zo'n luchtzuiverend type is de lepelplant, oftewel de Peace Lily. Door NASA zelfs verkozen tot de beste luchtzuiveraar ter wereld. En ook deze plant is gek op de plantenspuit.
  

Aloë

Deze, van oorsprong, woestijnplant is een bikkel die bijna alles overleeft. De aloë heeft bijna geen water nodig en vindt het bij zomerse temperaturen zelfs fijn om naar buiten te gaan.
  
>> Waarom je planten in je huis móet hebben
  

Hedera

De klimop of hedera staat geweldig op een kast, waarbij de lianen van de plant zich langzaamaan een weg banen naar beneden. Hoewel de klimop wel wat kan hebben, houdt 'ie niet van felle zon. Handig om te weten: hoe lichter de kleur van het blad, hoe meer licht de klimop nodig heeft.
  

Calathea

Calathea, of Peacock Plant, is er in allerlei soorten en maten: mét golven, zonder golven, met ribbels, zonder ribbels en met bloem of zonder bloem. Geef je calathea twee maal per week een scheut water en dan is 'ie helemaal tevreden.
  

Rubberplant

De rubberplant is een echte krachtpatser. Vergeet 'm niet af en toe te snoeien, want voor je het weet neemt hij de hele woonkamer over. Voor de perfectionisten: vergeet niet af en toe de bladeren te poetsen, dan is-ie op z'n mooist.
  
>> De beste kamerplanten voor een schone lucht
  

Olifantenpoot

Best een goedgekozen naam toch? Maar het is meer een boom dan een plant. De olifantenpoot staat graag dicht bij een raam met zon en houdt van af en toe een voetenbad. Verder heeft hij weinig wensen.
  
Hier lees je nog 10 knoepers die jou zullen overleven. 
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.