Gezonde recepten voor de feestdagen? De lekkerste recepten van Rens Kroes

Nutrition


Feestrecepten uit The Party Edition.

Beetje healthy foodie heeft de boeken van Rens Kroes verslonden als zoete haverkoek en teert deels op de recepten van haar website. Of praten we nu voor onszelf? Rens leerde veel Nederlanders voedzaam te eten. Eten waardoor je energie krijgt. Krachtvroer. Powerfood. En als kers op de slagroomtaart heeft ze afgelopen jaar het boek The Party Edition uitgebracht. Zeker met de feestdagen in zicht is de inhoud van het boek meer dan welkom. Met deze gezonde recepten kom je de feestdagen wel door. Dit zijn de lekkerste recepten uit het boek The Party Edition van Rens Kroes.
   

Avocado-Limoentaart

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een… TAART. Dan komt die lach vanzelf. Met ‘n bodem van amandelen en dadels, en een topping van avocado en limoen is dit gezond recept fris, maar misschien wel romiger dan een slagroomtaart. Gelukkig minus de sugar rush.
>> Hier vind je het gezonde recept van de Avocado-Limoentaart, die je prima als ontbijt kunt eten.
   

Banana-Berry Ice Cream

Ijsje anyone? Na alles wat je tijdens de feestdagen naar binnen werk, heb je a) heel veel trek in ijs, maar b) dat gaat wel gepaard met een klein schulgevoeletje. En dat schuldgevoel hoeft dan weer niet als het aan Rens ligt. Dat hele schuldgevoel kun je vanaf nu aan de kant schuiven dankzij deze Party Edition.
>> Hier vind je het recept van de Banana-Berry Ice Cream.
   

Pumpkin Petit Fours

Een taartje bij de koffie - denk aan Kerst met de ganse familie. Moet dat dan meteen zo’n kwart appeltaart zijn? Zo’n grote homp? Zo’n bescheiden stukje, formaat Petit Fours, is meer dan welkom. Je prikt ‘m aan je vork en hapt ‘m zo weg.
>> Hier vind je het recept voor Pumpkin Petit Fours, 12 stuks schoon aan de haak.
   

Piña Colada

To alcohol, or not to alcohol, it’s totally up to you. Met deze Piña Colada van Rens Kroes kun je aankomen op elk feestje. En je zwangere schoonzusje kan ook gewoon meedoen, mits je de rum skipt uiteraard. En je opaatje waarbij je combinatie alcohol/medicijnen nooit helemaal vlekkeloos verloopt kan ook gewoon van de virgin-versie nippen. Merkt ‘ie waarschijnlijk toch niks van.
>> Hier vind je het recept van de Piña Colada.   
   

Spiral Quiche

Een aanvulling op het hoofdgerecht tijdens de kerstdagen? Voorgerecht, tussengerechtje? Dit recept is van alle markten thuis. Schuif er een salade of een soepje naast en je hebt een prima lunch. Maar hij misstaat ook zeker niet op een vers gedekte Kersttafel, tussen de pepernoten op Sinterklaasavond of naast de oliebollen en champagne tijdens Oud en Nieuw.  
>> Hier vind je het recept van deze kleurrijke Spiral Quiche.
   

Apple Carrot Muffins

Wil jij je Insta-waardig gedekte dinertafel totaal compleet maken? Dan maak je een mooie sier door deze Apple Carrot Muffins aan het geheel te voegen. Lief zijn ze hè die minimuffins. Ze zijn ervoor gemaakt om uit te delen, dus die vriendschappen voor het nieuwe jaar heb je ook alvast in de pocket.
>> Hier vind je het hele recept van deze mini Apple Carrot Muffins.
   
   
Bron: The Party Edition van Rens Kroes

 

 

Superleuk als voorgerecht, of een handige mealprep om als lunch mee te nemen.
En hoe zit dat nou ook alweer precies met gluten?
Hetzelfde gerecht, maar dan gezonder.