Ja, je leest het goed. De wasabi die je altijd bij je sushi krijgt, is eigenlijk helemaal geen echte wasabi. Als je ooit echte (of verse) wasabi hebt gegeten, weet je dat de wasabi die je altijd krijgt bij een sushirestaurant niet echt wasabi is.

Wat is het dan wel?

In 90% van de gevallen is het mierikswortel met groene kleurstof. But why?! Het is blijkbaar heel lastig om wasabi te groeien. Wasabi is pas na een jaar en drie maanden helemaal volgroeid en klaar om gegeten te worden. Ook moeten de omstandigheden tijdens het groeien perfect zijn, anders gaat het al mis. Dat maakt wasabi een vrij prijzig product.

Omdat er wel heel erg veel vraag naar wasabi is, wordt er vaak een vervanger gebruikt. Hoe echte wasabi smaakt? Het is heel scherp, maar een hele zoete nasmaak. Zo, weet je dat ook weer.

In onderstaande video zie je waarom 'echte' wasabi zo prijzig is.

youtubeView full post on Youtube

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?