Huh? De wasabi die je bij je sushi krijgt is helemaal geen wasabi

Nutrition


Mind. is. blown! 

Ja, je leest het goed. De wasabi die je altijd bij je sushi krijgt, is eigenlijk helemaal geen echte wasabi. Onze collega's bij Cosmopolitan kwamen achter deze ontdekking toen ze dit filmpje zagen. Daarin wordt uitgelegd hoe het zit: 'Als je ooit echte (of verse) wasabi hebt gegeten, weet je dat de wasabi die je altijd krijgt bij een sushirestaurant niet echt wasabi is.' Hmmm, oké. 
  
>> Uhm... WAT?! 7 dingen die je nog niet wist over sushi 

  

Wat is het dan wel?

In 90% van de gevallen is het mierikswortel met groene kleurstof. But why?! Het is blijkbaar heel lastig om wasabi te groeien. Wasabi is pas na een jaar en drie maanden helemaal volgroeid en klaar om gegeten te worden. Ook moeten de omstandigheden tijdens het groeien perfect zijn, anders gaat het al mis. Dat maakt wasabi een vrij prijzig product. 
    
Omdat er wel heel erg veel vraag naar wasabi is, wordt er vaak een vervanger gebruikt. Yujiro Hashimoto werkt op een zogenaamde wasabi farm en vertelt dat echte wasabi heel scherp is, maar een hele zoete nasmaak heeft. Klinkt als iets dat we sowieso ooit nog moeten proeven!
   
>> Makkelijk en súpermooi: roze sushi maken
  

 

 

 

Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.
Het gezondere vegan zusje van de pizza.
Dit zijn de voor- en nadelen van deze aminozuren. 
En het blijft niet bij avocado’s. Ook andere groente- en fruitsoorten worden genoemd.