24 januari is het Nationale Pindakaasdag

Nutrition


Driewerf hoera!

Onze collega’s van Men’s Health hebben een briljant event opgesnord: Nationale Pindakaasdag 2018. Zij zeiden hierover, we citeren: “Om maar even met de deur in huis te vallen: pindakaas = life. Zonder pindakaas ben je nergens.” En precies met die woorden hadden ze onze aandacht. Want pindakaas ís ook ‘het leven’. Vielen wij even met de neus in de... Pindakaas. Die informatie smaakte naar meer, dus doken we dieper in deze materie.
   
>> Yes, binnenkort opent de allereerste pindakaaswinkel in Nederland!
   

Wie, wat, waar?

Vorig jaar vierde de Pindakaaswinkel in Amsterdam de eerste Nationale Pindakaasdag. De dag bleek haast even succesvol als pindakaas zelf. Het werd namelijk een dag vol (gratis) pindakaas. Honderden mensen kwamen erop af. En zelfs verschillende filmploegen wisten de winkel te vinden.
   
>> Recept: Foolproof taart met pindakaas en Oreo
   

Meer, meer, meer

Dit jaar zou er nog een flinke schep bovenop het succes van vorig jaar worden gemikt. Dit jaar staat de Nationale Pindakaasdag 2018 helemaal in het teken van jouw ultieme pindakaasdroom. Kan het nog gekker? Droom jij ervan om letterlijk met je neus in de pindakaas te vallen? Krijg jij in dromenland altijd pindakaasmassages of wil je lekker wegdromen in een bad vol met pindakaas? Laat het de organisatie weten en wie weet wordt jouw droom aan het einde van de dag in vervulling gebracht. Hastalapindakaas!
  
>> De meest fantastische recepten met pindakaas

Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.
Het gezondere vegan zusje van de pizza.
Dit zijn de voor- en nadelen van deze aminozuren. 
En het blijft niet bij avocado’s. Ook andere groente- en fruitsoorten worden genoemd.