Dit ontbijt van roerei met groene bladgroente en granen helpt jou er na een zware ochtend workout (of iets te gezellige nacht) weer bovenop.

Dit heb je nodig, voor 2 personen

  • 4 grote eieren, geklopt
  • 1 eetlepel melk
  • snufje zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 lenteui, zowel het witte als groene gedeelte, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 grote handvol spinazie en/of boerenkool, gesneden
  • 100 g volkoren granen (bijvoorbeeld gerst, speltbulgur of tarly), beetgaar
  • 1 theelepel fijngesneden bieslook, liefst vers
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, melk en zout bij elkaar in een grote kom en klop goed door elkaar. Zet even apart.
  2. Verwarm ondertussen in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de lenteui en knoflook toe en laat deze een paar minuten sudderen, totdat ze zacht zijn. Voeg de bladgroente en de beetgare granen toe en verwarm het geheel totdat de groenten zacht zijn, zo'n drie tot vijf minuten.
  3. Zet het vuur laag en giet het ei-mengsel erbij. Roer voorzichtig door, zodat alles goed mengt. Blijf roeren totdat de eieren gestold zijn, ongeveer twee tot drie minuten. Haal de pan van het vuur, schep de bieslook erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Serveer direct, samen met wat zuurdesem- of speltbrood.

Recept afkomstig uit Whole-Grain Mornings: New Breakfast Recipes to Span the Seasons, door Megan Gordon


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?