Heb je last van een opgeblazen buik? Tijd om jouw spijsvertering een boost te geven met deze frisse doperwten-koriandersoep.
Dit heb je nodig
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 groen pepertje, zonder zaadlijst en gesneden
- 1 kilo doperwtjes, uit het vriesvak
- 30 g verse koriander, gehakt
- 800-900 ml groente- of kippenbouillon (net van de kook af)
- mespuntje suiker (kun je ook achterwege laten)
- versgemalen peper en zeezout
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en peper toe en leg de deksel op de pan. Laat 5 minuten fruiten.
- Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan doorsudderen.
- Doe de bouillon en koriander erbij en laat de soep even inkoken. Voeg hierna (optioneel) de suiker toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde massa.
- Verdeel de soep over de kommen, voeg naar smaak peper en zout toe en maak af met nog wat blaadjes koriander.
Goed voor 4 porties. Per portie: 229 kcal, 8 g vet (waarvan 1 g verzadigd), 105 mg natrium, 25 g koolhydraten, 8 g vezels, 11 g proteïnen