Er zijn van die dagen waarop je gewoon ontzettend zin hebt in chocolade eten! En daarvoor zijn natuurlijk helemaal geen excuses nodig. Gezond? Not really. Lekker? Zeker weten!

Ondanks dat chocolade magnesium bevat en allemaal stofjes die je humeur een oppepper geven, houden we onszelf niet voor het lapje, want we weten heus wel dat dit geen low calorie recept is. Je kunt een aantal ingrediënten vervangen door minder heftige versies. Dat zal ongetwijfeld een hoop schelen. Maar in dit geval is ‘genieten’ toch wel waar het om draait.

We keken dit recept af bij onze collega’s van ELLE Eten. Houd er rekening mee dat het best een bewerkelijk recept is.

Dit heb je nodig:

  • 500 g fijngehakte pure chocolade
  • 125 ml mascarpone
  • 350 ml slagroom
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 100 g gezouten boter
  • Maldon-zout
  • 1 el schenkstroop 1

Voor het deeg

  • 250 g bloem
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • ei 1
  • eidooier 1

Extra: keukenmachine, huishoudfolie, bakpapier, lage taartvorm, met doorsnede 22-23 cm, bakbonen.

Zo maak je het

1. Meng voor het deeg bloem, poedersuiker en boter in de keukenmachine totdat er kruimels ontstaan.
2. Voeg het ei en de eidooier toe en meng totdat het deeg aan elkaar plakt.
3. Voeg eventueel wat ijskoud water toe.
4. Verpak in folie en laat minimaal 15 min rusten in de koelkast.
5. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van ca 27 cm.
6. Bekleed de taartvorm met het deeg, zodat een klein beetje deeg boven de rand uitsteekt.
7. Laat 30 min rusten in de koelkast.

8. Verwarm de oven tot 180°C.
9. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen.
10. Bak totdat de bodem de kleur van biscuitjes heeft.
11. Verwijder het bakpapier en bak nog 5-7 min.
12. Meng de mascarpone zorgvuldig met 250 ml van de slagroom.
13. Smelt 300 g van de chocolade met 300 ml van het mascarpone-mengsel en giet op de taartbodem.
14. Zet in de koelkast totdat de laag chocoladelaag hard is.

15. Smelt de suiker met 5 el water, voeg de boter toe en laat 15-20 min zachtjes koken, totdat er een toffeekleur ontstaat.
16. Meng er de rest van de slagroom door.
17. Laat afkoelen totdat het mengsel dik maar nog vloeibaar is en bestrooi met een grote mespunt Maldon-zout.
18. Verdeel over de taart en zet weer in de koelkast totdat het is opgesteven.
19. Smelt de rest van de chocolade met het overgebleven mascarpone-mengsel en de stroop en giet over de karamellaag.
20. Laat afkoelen en opstijven.
21. Snijd aan met een warm mes.
22. Aanvallen!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?