"Ik vind het een leuke uitdaging om calorierijke recepten zoals pizza of patat om te toveren tot een meer gezonde variant. Deze speedpizza is – zoals de naam al doet vermoeden – naast gezond ook nog eens heel snel klaar", als we Dafne mogen geloven.

Extra tip van Dafne: "Ik doe de burrata na het bakken op de pizza. Dit voorkomt dat de pizza tijdens het bakken te nat wordt en zorg dat de burata lekker romig blijft."

Ingrediënten

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 250 g champignons of andere paddenstoelen, in plakken
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 volkorenflatbreads of grote volkorentortilla’s
  • 6 el passata
  • 50 g linzen uit blik, gespoeld en uitgelekt
  • 20 g pompoenpitten
  • 12 olijven, bijvoorbeeld kalamata
  • enkele verse tijmblaadjes
  • 1 bolletje burrata
  • curly kale of rucola, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin. Voeg de knoflook toe, schep om en laat nog een ½ minuut meebakken.
  3. Bestrijk de flatbreads met de passata.
  4. Beleg met de champignons, linzen, pompoenpitten en de olijven. Bestrooi met wat tijm.
  5. Schuif de pizza's in de oven en bak ze ongeveer 5 minuten. Let op dat ze niet verbranden.
  6. Scheur de burrata aan stukken en verdeel over de warme pizza samen met een beetje curly kale of rucola.

Bron: Dafne Likes Kookboek van Dafne Schippers

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?