"Ik vind het een leuke uitdaging om calorierijke recepten zoals pizza of patat om te toveren tot een meer gezonde variant. Deze speedpizza is – zoals de naam al doet vermoeden – naast gezond ook nog eens heel snel klaar", als we Dafne mogen geloven.
Extra tip van Dafne: "Ik doe de burrata na het bakken op de pizza. Dit voorkomt dat de pizza tijdens het bakken te nat wordt en zorg dat de burata lekker romig blijft."
Ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 250 g champignons of andere paddenstoelen, in plakken
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 volkorenflatbreads of grote volkorentortilla’s
- 6 el passata
- 50 g linzen uit blik, gespoeld en uitgelekt
- 20 g pompoenpitten
- 12 olijven, bijvoorbeeld kalamata
- enkele verse tijmblaadjes
- 1 bolletje burrata
- curly kale of rucola, ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin. Voeg de knoflook toe, schep om en laat nog een ½ minuut meebakken.
- Bestrijk de flatbreads met de passata.
- Beleg met de champignons, linzen, pompoenpitten en de olijven. Bestrooi met wat tijm.
- Schuif de pizza's in de oven en bak ze ongeveer 5 minuten. Let op dat ze niet verbranden.
- Scheur de burrata aan stukken en verdeel over de warme pizza samen met een beetje curly kale of rucola.