We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan
Recept: Spiral Quiche van Rens Kroes
De reactie van je gasten maakt deze quiche helemaal de moeite waard!
Oh wow, deze quiche is mooier dan mooi toch? 'Ik ben altijd wel even bezig met bereiden, maar trust me: de reactie van je gasten maakt dat helemaal de moeite waard', zegt Rens Kroes. Hier vind je het recept van de Spiral Quiche, perfect voor Pasen.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch.
- Porties:
- 6 - 8 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Bereidingstijd:
- 45 minuten
- Totale tijd:
- 55 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem
- 375 g
Amandelmeel
- 1 tsp.
Gedroogde oregano
- 1
Snufje zeezout
- 1/4 tsp.
Gemalen peper
- 2
Teentjes knoflook
- 50 mL
Olijfolie
- 1 1/2 tbsp.
Gesmolten kokosolie
- 200 mL
Water
Ingrediënten voor de saus
- 200 g
Cashewnoten
- 100 mL
Water
- 2 tbsp.
Olijfolie
- 15 g
Basilicumblaadjes
- 40 g
Zongedroogde tomaten met zeezout
- 1/2
Citroen
Ingrediënten voor de vulling
- 2
Courgettes
- 3
Chinese aubergines
- 3
Grote wortelen
Benodigdheden
- 1
Kom
- 1
Keukenmachine
- 1
Quichevorm ø 26 cm
- 1
Mandoline of dunschiller
Bereiding
- Stap 1Week de cashewnoten minimaal een uur in water. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Stap 2Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een kom, knijp de knoflookteentjes erboven uit en doe er vervolgens de olijfolie en 200 ml water bij. Roer alles met een lepel goed door elkaar en kneed het daarna even met de handen door. Laat 10 minuten staan.
- Stap 3Maak ondertussen de saus door de cashewnoten af te gieten en in de keukenmachine te malen tot een gladde massa. Voeg daarna 100 ml vers water, de olijfolie, zongedroogde tomaten, basilicum en zout en peper toe en knijp er de halve citroen boven uit. Mix tot een gladde massa.
- Stap 4Vet de quichevorm in en druk het deeg uit over de hele binnenkant van de vorm. Schep ¾ van de saus over de bodem.
- Stap 5Schaaf vervolgens de courgettes, aubergines en wortelen in heel dunne lange plakken met de mandoline of dunschiller. Rol een plakje courgette op en zet ze rechtop in het midden van de taartbodem. Draai hieromheen een plakje wortel of aubergine en bouw op die manier de taart op tot de hele bodem gevuld is met een grote spiraal van groentelinten.
- Stap 6Verdun de overgebleven saus met een beetje water en schenk het over de vulling. Zet de taart 40 – 50 minuten in de voorverwarmde oven en kijk af en toe even hoe het gaat. Zodra je in de wortel kan prikken is alles gaar.
Recept pasen: homemade scones met fruit compôte
7 x Gezonde recepten voor Pasen
Vegan gekookte eieren?
Superleuk recept voor Pasen: roze roerei