The best of both worlds – wie wil dat nou niet? De yin en yan in je leven in balans houden kan heel lastig zijn. Uitgaan, maar niet je halve zaterdag in Hotel Netflix en Bed doorbrengen. Een 24/7 carrièretijger zijn, maar nu ook geen burn-out willen krijgen. Patat mayo eten, maar nu ook geen bronzen koppie willen krijgen na het wegwerken van van die vettige unit. Het is altijd even zoeken naar wat nu de beste combinatie is van dingen. Gelukkig hebben wij op de allerbelangrijkst vraag in je leven een antwoord. Namelijk: 'Zin in pizza, maar het is een doordeweekse dag en ik ging even gezond doen. Wat nu?'

ls een dolle vliegen alle excuses door je heen, en geen enkele kan die onweerstaanbare drang naar een kazige punt truffelpizza overwinnen. Wij hebben de oplossing: de tortizza!

>> Vegan of vegetarier worden? Dit moet je weten

Wellicht heb je dit een tijd geleden al op allerlei inspirerende foodblogs en insta’s gezien. Het is eigenlijk heel simpel. Het probleem met pizza – of ja, kun je eigenlijk problemen hebben met pizza? is dat je voor je het weet al snel een hele deegrol naar binnen hebt gewerkt. De tortizza is een fijn alternatief voor als je later niet zelf van tafel wilt wegrollen.

Basically: alle ingrediënten van een pizza gooi je nu op een tortillawrapje. Het resultaat is een flinterdunne, crispy bodem die je rijkelijk belegd met je lievelings ingrediënten. Wij hebben hier een favorietje in een vegan jasje gezet. Je kan natuurlijk eindeloos combineren met ingrediënten en je favoriete pizza nabouwen. Dit is onze eiwitrijke, vegan suggestie:

>> Waanzinnig lekkere Shakshuka: gezond & koolhydraatarm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 4 tortilla wraps (volkoren, groentewraps of glutenvrij naar keuze)
  • 1 kop (verse) 100% tomatensaus
  • 1 pakje vegan mozzarella kaas
  • 4 eetlepels truffelolie
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bakje champignons of andere paddestoelen
  • 1 pak verse rucola
  • 2 pakjes cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten

>> Recept: Mac and cheese mei bloemkool

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de champignons of paddestoelen en knoflook in kleine stukjes
  • Bak ze samen in een pan met een scheutje olie naar keuze
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes en stukjes mozzarella
  • Beleg de tortillawraps met tomatensaus (je kan deze vers maken of in een pakje kopen, zorg wel dat er geen toevoegingen zijn qua smaak of kleur)
  • Beleg de wraps met plakjes vegan mozzarellakaas
  • Snijd de cherrytomaatjes in de helft en beleg op de tortizza
  • Gooi er nu ook de gebakken champignons en knoflook overheen
  • Giet er een toef truffelolie overheen
  • Bak circa 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden
  • Haal uit de oven na 8 minuten en inhaleer eerst even de heerlijke truffelgeur
  • Gooi er als final touch nog pijnboompitten overheen
  • Laat nog 2 minuten bakken en haal dan uit de oven
  • Beleg met blaadjes basilicum en verse rucola
  • En als je echt harten wilt veroveren met dit meesterwerkje: gooi er nog wat vegan parmezaanse kaas overheen. Prego.

En voilà, een 5-sterren pizza zonder schuldgevoel. Mangiare!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?