Recept: fruitige matcha smoothie

Nutrition


Kun je wel een energieboost gebruiken?

Je komt het tegenwoordig overal tegen. In cakes, koekjes, cocktails, koffietjes en ja, ook in smoothies. Matcha kent veel gezondheidsvoordelen, maar is dankzij de bittere smaak, ook heel lekker. Deze fruitige smoothie uit het nieuwe kookboek  ELLE Eten Hitparade, is een prima begin voor matchagroentjes, maar ook geschikt voor als je niet meer zonder dit magische poeder kan. 
     
>> De kracht van matcha
   

Ingrediënten 

- 300 g bevroren mangostukjes

- 350 ml havermelk of amandel-cashewmelk 

- 1 kleine banaan in plakjes

- 1 handje muntblaadjes

- 1-2 tl matchapoeder 

- Hennepzaadjes (voor de garnering)
    
>> Ik wisselde mijn koffieverslaving in voor matcha
   

Zo maak je ‘m: 

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een romige, schimmige groene drank; voeg eerst 1 theelepel matcha toe en proef of je nog een tweede theelepel wilt toevoegen. Voeg eventueel nog wat hanver- of notenmelk toe ls je de smoothie wat dunner wilt. Schenk in glazen en bestrooi met hennepzaadjes. 
  
>> 5 manieren om matcha te gebruiken
   

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.
Het gezondere vegan zusje van de pizza.
Dit zijn de voor- en nadelen van deze aminozuren. 
En het blijft niet bij avocado’s. Ook andere groente- en fruitsoorten worden genoemd.