Zo'n doos Celebrations kun je makkelijk in je eentje op. Je zou hem zo in je mond leegschudden, ware het niet dat dit niet een héél positief effect heeft op je gezondheid. Dan maar op een slablaadje knabbelen? Echt niet! Met dit recept van Charlie's Kitchen tik je zo de gezonde variant van de Bounty in elkaar.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 10 serving(s)
- Bereidingstijd:
- 2 uren 10 minuten
- Totale tijd:
- 2 uren 10 minuten
Ingrediënten
- 200 g
geraspte kokos
- 5 tbsp.
kokosolie
- 5 tbsp.
ahornsiroop
- 200 g
pure chocolade (minimaal 75%)
Bereiding
- Stap 1Laat de kokosolie smelten in een pannetje.
- Stap 2Meng de gesmolten kokosolie samen met de kokosrasp en de ahornsiroop. Die kun je eventueel vervangen door honing.
- Stap 3Pak een cakevorm, beleg het met bakpapier en doe hier het kokosmengsel in. Druk goed aan en kijk zelf hoe “dik” je het wilt hebben.
- Stap 4Zet de cakevorm met het aangedrukte kokosmengsel minimaal een uur in de vriezer.
- Stap 5Smelt de chocolade au bain-marie: in een kom boven een pan met kokend water.
- Stap 6Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de kokosbodem eruit en leg op een rooster. Giet de helft van de chocola eroverheen. Let op, dit is voor 1 kant. Zet het daarna weer terug in de vriezer om vervolgens na een half uur of een uur de andere kant te doen.
- Stap 7Zijn beide kanten bedekt met chocolade en zijn ze goed hard geworden in de vriezer? Snijd het dan met een warm mes in reepjes.
Dit recept komt uit het kookboek van Charlie's Kitchen; Charlie's Bakery.
Oranje toast met eiwitrijke groentespread
Deze curry met spinazie bevat lekker veel ijzer
Overnight oats met chocolade en pindakaas
Huisgemaakte speltscones met fruit compôte
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder