Deze frisse maaltijdsalade is heerlijk op zomerse dagen. Je kan het van tevoren maken en meenemen naar school, werk of picknick in het park. De eiwitten in de quinoa, de goede koolhydraten in het fruit en de vetten en omega’s in de walnoten maken dit een perfecte uitgebalanceerde lunch of diner.

Ingrediënten – voor 2 personen –

  • 1 zak gemengde sla naar keuze
  • 1 appel
  • ½ el citroensap
  • 3 halve perziken uit blik (op sap)
  • 25 gram walnoten
  • 2 el sinaasappelsap
  • 4 el naturel sojayoghurt
  • 25 gram rozijnen
  • 200 gram gekookte quinoa
  • Lekker veel kruiden: paprikapoeder, peper, zout en wat bieslook en peterselie.

Hoe maak je het?

  1. Doe de gemengde sla in een grote kom.
  2. Snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroen tegen het bruin worden.
  3. Snijd de perzik in partjes en hak de helft van de walnoten grof.
  4. Maak een sausje van de sojayoghurt, sinaasappelsap en kruiden.
  5. Roer nu de quinoa, appel, perzik, rozijnen, walnoten en het sausje door elkaar. Garneer met de rest van de walnoten. Ook lekker met een vers stokbrood erbij!

Enjoy!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?