Gierst is echte feel good graansoort. Het is, samen met havermout, een graansoort die medicinale toepassingen heeft omdat er van nature onder andere magnesium, fosfor en antioxidanten in zit, wat de kans op hart- en vaatziekten, migraine en diverse soorten kanker verkleint. En… ook fijn, gierst is vooral heel lekker!

Deze heerlijke vega salade bevat veel proteïnen door de peulvruchten en is licht verteerbaar.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 el. zonnebloemolie
  • snufje roze Himalaya zout
  • 90 gram gierst
  • 150 gram gepelde edamame boontjes
  • 60 gram tuinerwtjes
  • 170 gram sperziebonen
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram dille
  • ½ citroen plus sap
  • 1 el bruine rijst azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesamzaadjes

Zo maak je het

1. Verwarm de oven vast voor op 170 graden en verwijder de zaadjes uit de paprika’s. Snijd ze in 4 delen. Doe ze in een ovenschaal met de zonnebloemolie en roze zout en zet voor 25 minuten in de oven.
2. Kook de gierst volgens de verpakking en giet af met een zeef als het gaar is. Spoel na met koud water en laat vervolgens uitlekken.
3. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook daarin voor 1 minuut de edamame en de erwten. Haal de groenten uit het water –gooi het water niet weg- en doe daarna in het kookwater de sperziebonen. Kook deze voor 2 tot 3 minuten.
4. Giet af en spoel na met koud water (deze manier van koken zorgt voor een mooie groene kleur en de voedingswaarden blijven behouden)
5. Doe dan de helft van de tuinerwten, edamame en peterselie in de blender en voeg dille, citroen + sap, een beetje zout, bruine rijst azijn en olijfolie toe. Blend tot het chunky van structuur is.
6. Haal de mix uit de blender en doe in een saladekom. Voeg de andere helft van de erwten, edamame en peterselie erbij.
7. Roer tot slot de gierst, paprika en sperziebonen erdoor en besprenkel het geheel met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?