Deze heerlijke plant based variant op roerei is gezond, lekker, easy to make en zit boordevol eiwitten! Eet het als ontbijt of lunch voor een lang verzadigd gevoel.

Ingrediënten | Voor 4 personen

  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 el. milde olijfolie of koolzaadolie
  • 1 kleine rode ui
  • 250 gram tofu
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl. kerrie
  • Knoflookpoeder, zout en peper
  • 2 tl. zwart zout, ook wel Kala Namak (biowinkel) of selderiezout
  • 5 gram platte peterselie
  • 4 sneetjes vers speltbrood

Hoe maak je het?

  1. Was de tomaatjes en halver ze. Verhit 1 el. olie in een ruime koekenpan en roerbak de tomaatjes 3 minuten. Breng ze op smaak met zout, peper en knoflookpoeder en zet ze daarna apart in een afgedekt kommetje. Veeg de pan schoon.
  2. Snijd de rode ui in kleine stukjes en laat de tofu uitlekken.
  3. Verhit 1 el. olie in de koekenpan. Bak de rode ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de tofu, kurkuma, kerrie en zwart zout/selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in ‘brokjes’. Roerbak voor ongeveer 4 minuten.
  4. Snijd de peterselie fijn en pak alvast het brood.
  5. Strooi de scrambled tofu en tomaatjes over het brood en bestrooi met peterselie en eventueel wat extra zout.

Eet smakelijk!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?