Deze heerlijke plant based variant op roerei is gezond, lekker, easy to make en zit boordevol eiwitten! Eet het als ontbijt of lunch voor een lang verzadigd gevoel.
Ingrediënten | Voor 4 personen
- 250 gram cherrytomaten
- 2 el. milde olijfolie of koolzaadolie
- 1 kleine rode ui
- 250 gram tofu
- ½ tl gemalen kurkuma
- ½ tl. kerrie
- Knoflookpoeder, zout en peper
- 2 tl. zwart zout, ook wel Kala Namak (biowinkel) of selderiezout
- 5 gram platte peterselie
- 4 sneetjes vers speltbrood
Hoe maak je het?
- Was de tomaatjes en halver ze. Verhit 1 el. olie in een ruime koekenpan en roerbak de tomaatjes 3 minuten. Breng ze op smaak met zout, peper en knoflookpoeder en zet ze daarna apart in een afgedekt kommetje. Veeg de pan schoon.
- Snijd de rode ui in kleine stukjes en laat de tofu uitlekken.
- Verhit 1 el. olie in de koekenpan. Bak de rode ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de tofu, kurkuma, kerrie en zwart zout/selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in ‘brokjes’. Roerbak voor ongeveer 4 minuten.
- Snijd de peterselie fijn en pak alvast het brood.
- Strooi de scrambled tofu en tomaatjes over het brood en bestrooi met peterselie en eventueel wat extra zout.
Eet smakelijk!