Nee, dit is niet het eerste recept dat we publiceren over vega bacon. Een beetje variatie in de vega-bacon-wereld is natuurlijk nooit verkeerd en hoe meer hoe beter! Zeker als je het op deze manier maakt.

Ook al eet je niet vegetarisch, bacon is zo knettertje calorierijk. En gezond? Nee, gezond kunnen we het dunne lapje varkensvlees niet noemen. Jammer, want lekker is het wel. Daarom kun je nooit genoeg alternatieven hebben op dit knapperige zoutje.



Ingrediënten:

- Aubergine of tempé

Voor de marinade:

- 1 el sojasaus of tamari
- 1 el olijfolie
- 1 el agave of maple siroop
- 0,5 el hete saus (Tabasco bijvoorbeeld)
- 2 el rookaroma of barbecuesaus of gerookt paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Snijd of schaaf de tempé of aubergine in dunne, lange, smalle stroken. Hoe dunner, hoe knapperiger.
2. Mix de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de marinade 2 minuten in de tempé of aubergine trekken.
3. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak de ‘bacon’ aan beide kanten 1 tot 2 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen op een keukenpapier.

Enjoy!

Bron: ELLE Eten

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?