Heb je trek in pizza, maar wil je eigenlijk geen vette hap naar binnen werken? Ga dan voor deze gezondere optie. De courgette in dit recept bevat veel vitamine C, waardoor niet alleen je immuunsysteem een boost krijgt, maar je ook minder snel last zult krijgen van ontstoken tandvlees. De verse munt zal er daarnaast voor zorgen dat je spijsvertering goed op gang blijft. En het is ook nog eens heel lekker!
Ingrediënten voor de pizzabodem
240 g volkoren bloem
één theelepel zout
10 g instantgist
1 el melk
2 tl olijfolie
120 ml lauwwarm water
Ingrediënten voor de topping
- 100 g mozzarella, geraspt
- 3 middelgrote courgettes, dun gesneden
- handje verse munt
Bereidingswijze voor de pizzabodem
1. Mix de bloem met het zout, de gist, de melk, de olie en het water in een grote kom om deeg te vormen.
2. Kneed het deeg tien minuten lang op een met bloem bestrooide ondergrond.
3. Doe het deeg in een licht met olie besmeerde kom, bedek de kom met keukenfolie en laat het deeg dertig minuten rijzen.
4. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in zes deegballen van gelijke grootte. Rol de ballen uit met een deegroller – hoe dunner, hoe beter.
5. Leg de pizzabodems op een ingevette bakplaat.
Bereidingswijze voor de topping
1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
2. Strooi de geraspte mozzarella en de schijfjes courgette over de pizza heen.
3. Bak de pizza vijftien minuten totdat deze goud gebakken is.
4. Haal de pizza uit de oven, breng op smaak met zout en peper, en strooi de muntblaadjes over de pizza heen. Serveren maar!