Recept: Kimchi-vlammetjes

Nutrition


En de vonk slaat over.

Samuel Levie heeft altijd al kunnen genieten van de 'ordinaire' vlammetjes bij de borrel. Nu maakt hij zelf vlammetjes met kimchi als hij vrienden op bezoek krijgt. Dit recept is voor ongeveer 12 kleine loempia’s. 
   
>> Is een airfryer nou echt gezonder dan een normale frituurpan?
  

Ingrediënten voor de vulling

- 150 g kimchi
- 1⁄2 winterpeen
- 2 bosuitjes
- 12 grote garnalen
   
>> Recept: extreem lekkere dim sum
   

Ingrediënten voor de saus

- 1⁄2 dl rijstazijn
- 3 el sojasaus
- 3 el suiker
- 1 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 1/2 gedroogd pepertje (of verse rode)
- 1 el koriandersteeltjes
- geraspte schil van 1⁄2 limoen
   
>> Recept: Vietnamese veggie rolls
   

Plus 

1 pak loempiavellen à 250 g (diepvries) 
   

Bereidingswijze

1. Koop bij een toko kimchi. Knijp het vocht eruit. Snij heel dunne slierten wortel van ca. 8 cm lang en doe hetzelfde met de kimchi, garnalen en bosui.
2. Maak een saus door de azijn, de sojasaus, de suiker, vissaus, sesamolie en peper te verwarmen. Als je de saus te zuur vindt kun je wat water en eventueel suiker toevoegen. Als de saus goed smaakt laat je hem een beetje afkoelen en doe je de rasp van een halve limoen en de fijngesneden koriander erbij.
3. Rol nu de loempia’s. Doe dit op een schoon werkblad en werk netjes. Leg de vellen diagonaal voor je en leg de vulling in het midden, vouw de onderkant dicht en de zijkanten naar het midden en rol de loempia vervolgens als een envelopje dicht. Gebruik eventueel wat vocht om het vel vast te plakken.
4. Verwarm nu zonnebloemolie in een (frituur) pan tot ca. 180 °C. Frituur de loempia’s; ze beginnen na een minuut of twee te kleuren. Draai ze om en bak ook de andere kant. Serveer met de dipsaus. 
   
>> Gezonde snacks voor elk moment

Worteltjestaart is een goede bodem voor Koningsdag.
Ter ere van de verjaardag van Koning Wim-Lex zetten we oranje frieten op tafel.
Dit wil je (w)eten when in the Mother City.
Hier ontmoeten soep en smoothie elkaar!