Rode kool & spinazie salade

Nutrition


Profiteer van de gezonde power van spinazie en rode kool. Deze salade levert je energie voor de hele week.

Je denkt misschien niet gelijk aan rode kool voor in je salade, maar vergis je niet. Deze rode rakker zit vol vitamine C, A en B en bevat bovendien veel mineralen als ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Combineer het met die andere power-veggie spinazie en 'voor de lekker' wat tofu, pijnboompitjes en mandarijntjes en je hebt een heerlijk voedzame maaltijd. In Women's Health Magazine #1 vind je nog meer gezonde saladerecepten.

Dit heb je nodig

1/3 rode kool (kleine)

200 g verse spinazie

75 g stevige tofu

2 mandarijntjes in stukjes

1 el pijnboompitjes

30 g zachte geitenkaas, verkruimeld

1,5 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

Zo maak je het

  • Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de wok met wat olijfolie zo'n 3-4 minuten.
  • Snijd ondertussen de rode kool in fijne reepjes.
  • Meng alle ingredienten in een grote saladebowl door elkaar, bestrooi eventueel met wat peper en zout, en serveer direct.

Voedingswaarde

411,5 kcal – vet 26,1 g – waarvan verzadigd 6,6 g – suikers 15,8 g – vezels 6 g – proteine 22,3 g – cholesterol 13 mg – sodium – 86,1 mg

Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Een goede basis is het halve werk.
Lekker, makkelijk en gezond... verder nog wensen?
Om teleurstellingen de volgende dag te voorkomen.