Hoewel we ‘vroeger’ nog wel tientallen broodjes per week aten, is dat tegenwoordig voor velen wel anders. In een wereld met zoveel keuze, is het zonde om een eenzijdig voedingspatroon te hebben, nog daargelaten wat een portie afwisseling voor je gezondheid kan betekenen. We eten (spelt of volkoren)brood bewust, als we behoefte hebben aan koolhydraten en vezels en als het in ons voedingspatroon past. Gewoon als lekkere trek kan natuurlijk ook, want brood - vooral kakelvers - kan ook hartstikke lekker zijn.

Voordat je aan de slag gaat met smeersels en beleg, brengen we je maar al te graan een kort lijstje met magere keuzes die ook nog eens hoog in eiwitten en gezonde vetten zitten. De welbekende win-win-situatie, om maar met clichés te werpen.

Mager broodbeleg (kcal/20 gram):

30 kcal - Hummus

20 kcal - Hüttenkäse

29 kcal - Rookvlees

25 kcal - Kalkoen- of kipfilet

34 kcal - Rosbief

34 kcal - Smeerkaas 20+

31 kcal - Gekookt ei

25 kcal - Halvajam

30 kcal - Rundercarpaccio

29 kcal - Filet Américain

>> Wat gebeurt er met je lichaam als je overstapt op een koolhydraatarm dieet

Vergelijk de calorieën van mager broodbeleg maar eens met vetter beleg (kcal/20g):

64 kcal - Berliner worst

75 kcal - Paté

76 kcal - Cervelaatworst

75 kcal - Jonge en oude kaas

100 kcal - (Room)brie

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?