Sushi klinkt niet echt vega, laat staan vegan. Maar hé, is dat dan wel een stuk tonijn op dat blokje rijst? Het is ook geen excentriek exemplaar van een vegetarische visboer. Het is totaal iets anders. Iets unieks. Dit vegan recept hier, is een vet goed idee. Met neme...

Ingrediënten

- sushi-rijst

- een rode of oranje paprika

- rijstazijn

- suiker of een natuurlijke zoetmaker

- zout of een andere zoute smaakmaker

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

- Snijd een rode of oranje paprika in tweeën en haal de pitjes eruit.

- Schuif de twee helften in de voorverwarmde oven en laat ze daar een half uurtje garen. Totdat de randjes naar zwart beginnen te neigen. Dan mogen ze er in rap tempo uitgehaald worden.

- Laat de paprika afkoelen en pel de schil eraf.

- Snijd het in 4-5 lange stukken en snijd de zwarte randjes eraf.

- Bereid sushi rijst volgens de verpakking (met rijstazijn en dergelijken).

- In de video voegen ze suiker en zout toe aan de rijst, maar die suiker kun je ook vervangen door honing of een andere natuurlijke zoetmaker en het zout kun je ook vervangen door bijvoorbeeld zee- of Himalaya-zout.

- Rol de rijst in langwerpige rolletjes (met natte handen, zodat de rijst niet zo erg aan je handen plakt) en leg er een plakje gegrilde paprika op.

Tadaaa! Het lijkt net een Tuna Nigiri. Net iets anders, dezelfde vibe.

Kijk vooral de video helemaal af voor nog meer vegan recepten met een sushi-jasje.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?