Yes! De roze ruby chocolade is in Nederland!

Nutrition


En hier is 'ie verkrijgbaar. 

Vorig jaar werd echte roze chocolade gelanceerd. Geen plastic fantastic exemplaar van witte chocolade met een scheutje bessensmurrie of een vleugje kleurstoffen. Neen, echte roze Ruby Chocolat, van roze Ruby cacaobonen. En nu is 'ie ook in Nederland verkrijgbaar. Driewerf hoera voor deze smakelijke geluksmaker. 
  
>> Wat is die roze chocoladesoort nou precies?
  
Met bubbels en - uiteraard - chocolade werd de heropening van Van Soest in het pand een paar deuren verderop gevierd. De signature producten van de chocolatier werden meeverhuisd naar het Frederiksplein en aangevuld met exclusief spul, waaronder de enige echte Ruby Chocolat. Exclusief spul, want slechts een paar chocolatiers en banketbakkers in Nederland hebben het voorrecht om de chocolade als eerste te serveren. Chocolatier Van Soest in Amsterdam is er daar één van. Tot medio maart blijft de roze chocolade van Callebaut een geheime voorraad, daarna gaat-ie de winkel in. Momenteel wordt er nog druk geëxperimenteerd met Ruby, want bij een nieuwe chocoladesoort horen ook nieuwe regels. Het chocolaatje laat zich niet behandelen zoals anderen, en dus moeten zelfs meesterchocolatiers weer op chocoladeles.
   

Crème de la crème

Tijdens de wereldpremière van Callebaut Ruby RB1 werd al bewezen wat voor mooie combinaties er mogelijk zijn met de chocolade. Toonaangevende chefs, chocolatiers, patissiers en mixologisten gingen aan de haal met Ruby en creëerden er de gekste dingen mee. Zo verraste Sergio Herman onder meer met een combinatie met foie gras. Wij zien ‘m echter liever wat minder exotisch en kijken uit naar de combinaties met yoghurt, kokos en karamel (zeezout).
  
>> Blijkbaar is er een goede reden voor dat je chocolade wilt eten tijdens je periode
  

Hoe smaakt 'ie?

Wij kunnen er niet over oordelen. Met lichtelijke jaloerse blikken - we gunnen het ze wel hoor, heus - vroegen we het oordeel aan onze collega's van ELLE Eten, die het voorrecht hadden, om hun tanden erin te zetten. De gelukkige proefpersoon kan je geruststellen: je jaloezie is gegrond. "De chocolade is fruitig, een tikkeltje zuur en doet een beetje denken aan een perfect wit chocolaatje met bosvruchten en yoghurt er doorheen", aldus Sophie van ELLE Eten. 
  

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.