Niets nieuws: avocado’s zitten vol gezonde vetten, kalium, vitaminen en vezels. En hoewel jij hier waarschijnlijk al van op de hoogte bent, heb je vast weleens een halve avocado laten weg creperen in de koelkast. Gelukkig is hier de oplossing.

De truc

Snijd een rode ui in grote snippers en doe ze in een diep plastic bakje. Leg de halve avocado – met pit! – op het laagje uien (met de schil naar beneden). Doe de deksel erop, zet het bakje in de koelkast en no way dat jij de volgende dag een bruine avocado hebt.

Hoe werkt het?

De ui stoot zwavelgassen uit, die het oxidatieproces tegengaan dat ervoor zorgt dat avocado’s bruin worden. (Overigens helpt het ook dat de zuurstof wordt weggenomen en de avocado in een koele omgeving wordt geplaatst.)

Wist je trouwens dat…

… wanneer een vrucht sneller bruin wordt, dit doorgaans betekent dat ie minder antioxidanten, zoals vitamine C, bevat. Het besprenkelen van de avocado met citroensap gaat het verkleuringsproces tegen (maar volgens Chow werkt dit dus minder goed dan bovengenoemde methode).

Ongeduldig?

Wil je de rijping van een avocado juist versnellen? Stop ’m in een zak met appels, peren of bananen. Deze vruchten geven ethyleengas af waardoor een avocado sneller rijpt.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?