Guilty pleasure, maar dan gezond: appel-peer kruimeltaart

Nutrition


Soms is appels met peren vergelijken zo gek nog niet!

Ah, een appelkruimeltaart is voor velen een heerlijke guilty pleasure. Zeker wanneer ‘ie net uit de oven komt en je ‘m met een heerlijke koude bol vanille ijs kunt eten. Helaas niet de meest gezonde keuze, maar daarom heet het ook een guilty pleasure en moet je ‘m niet te vaak zo eten.
  
>> Alternatief recept grootmoeders appeltaart
  
Vind je appelkruimeltaart zo lekker en wil je vaker van deze lekkernij kunnen genieten? We’ve got your back! Deze appelkruimeltaart maak je namelijk met extra peer, de kruimeltopping is hoofdzakelijk gemaakt met havermout en de zoetmakers in deze traktatie zijn kokosbloesemsuiker en maple syrup. Klinkt perfect, toch? Deze crumble is super makkelijk te maken en je zet ‘m binnen 30 minuten op tafel!
  

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

Voor de vulling

- 2 grote zoete appels
- 4 grote rijpe peren
- 5 g gemberpoeder
- een snufje zeezout
- 15 g kokosbloesemsuiker
- 10 ml citroensap
  

Voor de kruimeltopping

- 135 g havermout
- 70 g volkoren, spelt of glutenvrije bloem
- 35 g geschaafde amandelen
- 60 ml maple syrup
- 60 ml olijfolie + extra om de bakvorm in te vetten
- een snufje zeezout
  
>> Taart voor ontbijt: een hemels (en gezond) recept
  

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Drup wat olijfolie in een standaard ronde bakvorm (22 cm doorsnede) en vet de vorm goed in. Leg eventueel een bakpapiertje op de bodem van de vorm.
2. Schil de appels en peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de vruchten in kleine blokjes en gooi ze in een grote kom. Verdeel de gemberpoeder, het zout, de suiker en het citroensap over de appel- en perenblokjes. Schep goed door zodat alles goed gemengd is.
3. Schep de vulling in de ingevette bakvorm.
4. Gooi alle ingrediënten voor de kruimeltopping in een grote kom en roer goed door totdat alle droge en natte ingrediënten goed met elkaar kennis hebben gemaakt.
5. Verdeel de kruimeltopping over het fruit in de bakvorm.
6. Schuif de appel-peer kruimeltaart in de oven. Kijk na 30 minuten hoe de taart er uitziet. Als het fruit bubbelt en de crumble goudbruin is, is de taart klaar om uit de oven te halen.
7. Serveer de taart als ‘ie nog warm is. Schep er eventueel een dikke dot kokosyoghurt op en geniet van je gezonde guilty pleasure!
  
>> Een goddelijk recept voor vegan rooibos-worteltaart met walnoten en kokos

 

 

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Cravings en goede voornemens gaan níet hand in hand. Niet gek, wel jammer.
De vegan variant van een guilty pleasure waar je écht blij van wordt.
Fruitig met een fijne crunch, doet het ook goed als ontbijt!
Een cocktail waar je instantly gelukkig van wordt: met of zonder alcohol.