Gezond dessert: appelcrumble met granaatappel

Nutrition


Yummie in your tummy.

Gebakken appelcrumble met frisse granaatappel en heerlijke kruiden, afgemaakt met prachtige pecannoten. Zie je het al voor je? Lijkt net een dessert die je alleen bij je favoriete restaurant kunt bemachtigen. Voor je teleurgesteld wordt, deze appelcrumble kun je gewoon zelf thuis maken! En wij raden je sterk aan dat je dat ook probeert. Niet alleen omdat het een appelcrumble is (en dat zegt toch al genoeg), maar omdat het ook nog eens een powertoetje is. Granaatappelpitjes zijn namelijk kleine bommetjes aan vitamine C, foliumzuur, kalium en een hoop andere vitamine en mineralen die jouw body blij maken. Benieuwd? Check hier het recept.  
  
>> Toptoetje: havermoutcrumble met appel en kaneel
      

Ingrediënten voor vier porties

Voor de vulling:
- 2 appels, gewassen en gesneden in stukken van 2,5 centimeter (ongeveer)
- 30 g granaatappelpitjes
- 20 g kokossuiker
- ½ el kaneel
- ¼ tl nootmuskaat
- ¼ tl gemberpoeder
- 2 el arrowroot poeder
- 1 el citroensap
  
Voor de crumble:
- 65 g pecannoten
- 65 g amandelmeel
- 20 ml kokosolie, gesmolten
- 1 el ahornsiroop (of een andere zoetmaker)
- ½ el vanille extract
- ¼ el kaneel   
  
>> Taart voor ontbijt: een hemels (en gezond) recept
     

Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en meng het goed.
2. Vermaal de pecannoten in een blender tot het kleine stukjes zijn. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de crumble toe en mix het weer tot het een geheel vormt.
3. Plaats de vulling in een ovenschaal en doe de crumble hier bovenop.
4. Bak de crumble in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 15-20 minuten.

  
>> Granaatappel is nog gezonder dan we al dachten

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
(Sport)voeding tips wanneer je geen dierlijke eiwitten eet
Zo krijg je genoeg voedingsstoffen en vocht binnen zónder oververhit te raken.
Spice it up, ze doen wonderen voor je lichaam!
Voor iedereen zónder groene vingers.