Hummus met zoete aardappel

Nutrition


Het werd hoog tijd voor een samenwerking tussen deze twee favorieten!

Wie is er niet gek op hummus? Deze dip op basis van kikkererwten is bij veel vrouwen favoriet: lekker als dip naast wat gesneden groenten tijdens de film op vrijdagavond of als spread op je favoriete broodje.
  
Met hummus kun je eindeloos variëren. Gooi er een verzameling van je favoriete kruiden en specerijen doorheen of voeg verschillende groenten toe voor een nieuwe smaaksensatie. Bij deze hummus wordt zoete aardappel toegevoegd. Dit is de basis van waaruit er drie verschillende varianten worden gemaakt. Nadat de basis met zoete aardappel en kikkererwten is gemaakt, is het een kwestie van toppings erop strooien en klaar is Kees!
  
>> Recept: guacamole zonder avocado’s
  

Ingrediënten voor de basis 

- 400 g zoete aardappel
- 400 g kikkererwten
- 30 g tahini
- 30 ml citroensap
- 1 knoflookteen
- pitabroodjes
- extra-vierge olijfolie
- zeezout en versgemalen peper
  

Bereidingswijze voor de basis

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de zoete aardappel en hak in grove blokjes. Leg de zoete aardappelblokjes op de bakplaat en verdeel er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper en schep de zoete aardappelblokjes een paar keer om zodat ze allemaal met de olijfolie in aanraking zijn gekomen.
3. Schuif de bakplaat in de oven en laat de zoete aardappel zacht en goudgekleurd worden. Dit zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren.
4. Als de zoete aardappelblokjes zacht zijn, kun je ze zo in een keukenmachine kieperen. Voeg de kikkererwten, tahini, citroensap en de knoflookteen toe en laat de machine draaien totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Is het mengsel wat te dik? Voeg wat warm water toe totdat je de juiste dikte hebt.
5. Schep de zoete aardappel hummus in een mooi schaaltje en druppel er wat extra-vierge olijfolie van goede kwaliteit over. Serveer ‘m naast de pitabroodjes.
  
>> Gezonde dip! Italiaanse tomaten salsa
  

Ingrediënten voor variatie 1: korianderhummus met geroosterde cashews

- 20 g verse koriander
- 20 g geroosterde cashewnoten
- 5 g gedroogde chilivlokken
  

Bereidingswijze van variatie 1

Hak de koriander en de geroosterde cashewnoten fijn en schep ze door de de basis hummus. Verdeel wat olijfolie en de gedroogde chilivlokken als topping over de bovenkant en serveer de dip naast de pitabroodjes.
  
>> Gezonde dip! Tzatziki
  

Ingrediënten voor variatie 2: hummus met granaatappelmelasse en pistaches

- 20 g granaatappelmelasse
- 20 g granaatappelpitjes
- 15 g pistachenoten
  

Bereidingswijze van variatie 2

Hak de pistachenoten fijn en verdeel ze samen met de granaatappelmelasse door de basis hummus. Schenk wat olijfolie over de bovenkant en eindig met de granaatappelpitjes. Serveer de dip naast de pitabroodjes.
  

Ingrediënten voor variatie 3: hete peper hummus met feta en gerookte paprika

- 1 kleine rode peper
- 40 g feta
- 5 g gerookte paprikapoeder
  

Bereidingswijze van variatie 3

Snijd de rode peper zo fijn mogelijk en verkruimel de feta. Voeg beide ingrediënten samen met de gerookte paprikapoeder toe aan de basis hummus en roer goed door. Schenk wat goede kwaliteit olijfolie over de top en serveer de hummus naast de pitabroodjes.

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.