Deze vegan friendly producten bevatten verrassend veel eiwitten

Nutrition


Underdogs boordevol proteïne

De meeste mensen weten wel dat vlees, vis en zuivel goede eiwitbronnen zijn, en dat wanneer je vegan bent, noten en peulvruchten alternatieven hiervoor zijn. Maar wist je dat veel graanprodutcten zoals bulgur niet alleen rijk zijn aan koolhydraten, maar ook aan eiwitten? Daarom hebben we een lijstje met (plantaardige) eiwitrijke producten voor je opgesteld:
     
>> Alles over eiwitten: zo bereken je hoeveel je nodig hebt

       
Bulgur (9,5 gram)

Bulgur is een graanproduct dat wordt gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De precieze samenstelling kan verschillen per merk, en daarmee de eiwitwaarde dus ook. Bulgur kook je gaar in water, en kun je gebruiken door het bijvoorbeeld door je salade te scheppen, of als alternatief voor rijst.

                      
Cacaopoeder (19,8 gram)

Cacaopoeder wordt natuurlijk gemaakt van cacaobonen, waar ook cacaoboter van gemaakt wordt. Je kunt het toevoegen aan je shake of toetje voor wat extra proteïne. Lees hier welke voordelen het nog meer heeft.

          
Erwten (gedroogd, 22,5 gram)

Doperwten uit blik bevatten 6,5 gram eiwit, maar bij de gedroogde variant loopt het op tot wel 22,5 gram!

       
Gist (gedroogd, 47,9 gram)

Gedroogde gist wordt vaak gebruikt bij het bakken van zowel hartig als zoet gebak. Het zorgt ervoor dat het beslag licht en luchtig wordt.

            
Kievitsbonen (gedroogd, 20 gram) en Limabonen (21,5 gram)

Witte, zwarte en bruinen bonen kende je waarschijnlijk al, maar kievits- en limabonen bevatten meer dan twee keer zoveel eiwitten als witte, zwarte en bruine bonen. Reden om te variëren dus!

           
>> On the go: healthy snacks met veel eiwitten

     
Linzen (gedroogd, 21 gram)

Linzen zijn echte vezelbommetjes: 100 gram bevat 15,8 gram vezels! Zworden vaak gebuikt om soep van te maken, maar je kan ze ook verwerken in een saus of salade, zoals deze heerlijke lichte salade met linzen, avocado en tomaat. 

       
Japanse soba noedels (14,5 gram)

Hakubaku Soba Noodles zijn dunne Japanse noodles, op basis van boekweitmeel die vaak worden gemaakt in combinatie met tarwemeel. Ze hebben ze een stevige bite en zijn lekker in soep of koud in salade.

         
Quinoa (16,2 gram)

Quinoa is een rijstvervanger, en zit naast eiwitten en koolhydraten vol ijzer, magnesium, koper en B-vitaminen en vitamine E. Check dit recept met quinoa!

   
Sojameel (37,5 gram)

Sojameel wordt voornamelijk gebruikt om mee te bakken, en bevat weinig koolhydraten omdat het niet afkomstig is van een graansoort. Daardoor zitten er ook geen gluten in, maar omdat het van de sojaboon gemaakt wordt, wél veel eiwitten.

                  
Deze waarden betreffen de hoeveelheid eiwitten per 100 gram van het product. Meer over eiwitrijke producten kun je lezen in ons nieuwste magazine, dat nu in de winkels ligt! Je vindt het artikel op pagina 68 en 69.
            

>> 7 snelle maar o-zo-lekkere recepten met eiwitpoeder
     
Bron: voedingswaardetabel.nl
     

Om jouw wrap naar the next level te tillen.