De smaak van water is niet bepaald spannend, oftewel: best saai. Toch kun je met een beetje creativiteit en kleur meer smaak toevoegen aan je standaard glas water. Je lichaam heeft namelijk echt voldoende vocht nodig, zodat je organen optimaal hun werk kunnen doen en jij mentaal scherp blijft. Om ervoor te zorgen dat je iedere dag de grens van minimaal anderhalve liter bereikt, kun je deze smakeloze dorstlesser, met deze vier simpele tips, heel makkelijk een upgrade geven!

Verse kruiden

Verse kruiden zijn een makkelijke manier om subtiel meer smaak te geven aan je water. Rozemarijn, basilicum, tijm, oregano en munt zijn voorbeelden van verse kruiden die voor veel smaak zorgen. Combineer de verse kruiden met een schijfje sinaasappel of citroen, voor meer frisheid. Verse kruiden zijn onwijs heilzaam, wat betekent dat ze goed zijn voor je mentale gezondheid. Verse kruiden zijn vaak verwerkt in je maaltijden, dus ook heel lekker als smaakwater in je water.

Food your water

Schijfjes komkommer, citroen, appel, sinaasappel, granaatappel pitten, blauwe bessen, watermeloen, you name it. Fruit en (sommige) groenten geven ook op een subtiele manier meer smaak aan je water. Zeker fruit geeft een natuurlijke, zoete smaak, en is daarmee een goede vervanger voor suiker-rijke siropen. Was de schil van je groenten en fruit wel altijd goed, voordat je deze toevoegt aan je water.

Spice it up met specerijen

Ook specerijen als een kaneelstokje, kruidnagel of schijfjes gember zijn fijne smaakmakers voor je water. Lekker te combineren met fruit naar keuze. Zo is kaneel met gember en sinaasappel een super lekkere combinatie. Voor een smaak die meer geconcentreerd is, doe je de specerijen en sinaasappel in kokend water en laat je deze afkoelen.

IJsblokjes met een smaakje

Van frambozen tot granaatappel en van blauwe bessen tot koffie – je kunt het allemaal verwerken tot ijsblokjes. Ze geven niet alleen een subtiele fruitige smaak aan een glas water, maar zien er ook heel tof uit. Je maakt ze door het fruit in de ijsblokjesvorm te leggen, water toe te voegen, en minstens een half uurtje in de vriezer te zetten. De ijsblokjes geven meer smaak af wanneer je het fruit eerst pureert voor je het mengt met een beetje water.

Wees creatief en flavour your water! Zo voorkom je een vochttekort en is jouw glas water nooit meer saai.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?