Recept: goed gevulde paprika's - vegan, vezelrijk & heel gezond!

Nutrition


Zo lekker kan plantaardig eten zijn!

Dit recept van Lisa goes Vegan (heb je al kennisgemaakt met onze nieuwe blogger?) zitten veel voedingsstoffen waar je lichaam heel blij van wordt. De kikkererwten zitten vol eiwitten en de verse groentes schotelen je een berg aan vezels voor waardoor je langer verzadigd bent.  
   
Deze goed gevulde paprika's hebben een Midden-Oosterse touch door de fijne mix aan kruiden. Dus mocht je het goede voornemen hebben om dit jaar vaker plantaardig te eten, dan moet je deze smakelijke paprika's met een vulling van kikkererwten, knoflook en tomatenpassata zéker uitproberen!
    

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 4 groene paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 350 gram biologische kikkererwten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml tomatenpassata
  • 6 gedroogde gewelde abrikozen
  • minimaal 1 theelepel van elk: kaneel, paprikapoeder, cayennepeper.
  • 2 handjes verse koriander en peterselie

    
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd een klein dekseltje van de bovenkant van de paprika’s, eventueel een heel klein stukje van de onderkant zodat ze overeind blijven staan. Verwijder de zaadjes en spoel schoon. Zet ze in een ovenschaal.
  3. Snijd de rode ui, paprika, selderij en knoflook fijn. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan bak alles zo’n 10 minuten zachtjes en gaar.
  4. Voeg de tomatenpassata en uitgelekte kikkererwten en 50ml groentebouillon toe. Als je abrikozen in het recept gebruikt, kunnen die er nu ook bij (voor een echte Midden-Oosten smaak). Roer goed om en voeg de kaneel, paprika en cayenne-poeder erbij. Nog 5 minuten garen. Het mengsel moet nu flink ingedikt zijn.
  5. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en dek af met de kapjes. Zet de schaal nu 30 minuten in de oven totdat ze zacht en goudbruin kleuren. Garneer met de fijngehakte koriander en peterselie.

    
Enjoy! Meer vegan inspiratie? Check Lisa goes Vegan op Facebook, Instagram en Website
    
    
Meer vegan recepten:
> Proteïnerijke gierstsalade met sperziebonen en edamame
    
> 3 eiwitrijke vegan recepten
   
> Recept: vegan pizza!
   

     Deze gezonde, caloriearme snacks kan je zonder enig schuldgevoel eten!
Met deze kleine aanpassingen prep jij straks als een baas!
En geloof ons, dat kan echt héél lekker zijn!