Dit gezonde ontbijtje is zó veel beter dan havermout

Nutrition


Gaat er dan nu voor eens en voor altijd verandering komen in je ontbijtroutine? Het is vega-proof, suikerarm en glutenvrij.

Midden-Amerika staat bekend om een bepaald type boon dat gebruikt wordt voor koffie. Maar wist je ook dat ze gelijke hoeveelheden van déze boon exporteren? Namelijk de zwarte boon. En deze boon verdient ook zeer zeker een eigen podium én de volle spotlight, want het is een MEGA krachtige bron van antioxidanten, die je havermout ontbijtje bijna ongezond doen lijken - bij wijze van spreken natuurlijk. 
    
We zouden geen reden kunnen bedenken waarom je deze soep dus niét moet proberen. Het klinkt misschien niet logisch als ontbijt, maar het is een heel goed en voedzaam alternatief op je kommetje oats. 
  

  
Voor 2 porties
INGREDIÉNTEN
- 2tl olijfolie
- ½ gesnipperde ui 
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 laurierblad
- ¼ el zeezout
- 2tl zure room
- 1el gehakte koriander

 

ZO MAAK JE HET:
1. Verhit de olie in een pan op laag vuur. Voeg de ui, de peper en de knoflook toe en bak het ongeveer 5 minuten. Doe de komijn erbij en roer het gedurende 20 seconden door de inhoud van de pan. Voeg de bonen, het laurierblad en het zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten pruttelen.
 
2. Verwijder de laurier en pureer een aantal bonen. Verdeel het over 2 kommen en maak af met een topping van zure room.
 
Tip: voeg wat avocadoblokjes toe voor wat extra smaak.

 

     
  
Eén portie black beans bestaat uit 240 calorieën, 7g vet, 27g koolhydraten, 3g suiker, 780mg natrium, 1 g vezels en 15g eiwit.
  

Lees ook:
>> Waarom zijn peulvruchten zo gezond
 
>> 14 healthy ontbijtjes voor een platte buik

Voedingswetenschapper dr. Ludidi kan je alles vertellen over de rol van vitamine D bij sport, over vitamine D zelf en over vitaminen an sich.
Wel de lusten, niet de lasten; katers zijn geen optie
Dit heb je nodig in je leven: de favoriete eiwit- en energierepen van de redactie. Lees snel hoe je gebruik kunt maken van de actie.
Het eten van insecten brengt verschillende voordelen met zich mee. 
Deze kokosgarnalen heb je binnen no-time gemaakt en gaan misschien wel nóg sneller op. Mjam!
Voor hooikoortsslachtoffers onder ons heeft deze trend een extra voordeel.