Gezonde baksels zijn altijd fijn, zéker als ze in een handomdraai gemaakt kunnen worden. Deze gezonde bananenmuffins zijn een heerlijk tussendoortje en ideaal om in te vriezen.

Voor 12 gezonde bananenmuffins

  • 130 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 4 rijpe bananen (geprakt)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 mespuntje kaneel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng de bananen, eieren, kokosolie en honing in een kom. Meng de andere ingrediënten in een aparte kom.
  • Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag.
  • Smeer de muffinvormpjes in met een beetje kokosolie en vul ze met het beslag (doe ze niet te vol, tenzij je zin hebt om de oven schoon te schrapen).
  • Bak de muffins 20 á 25 minuten tot ze een goudbruine kleur hebben.

Tip: Wil je zeker weten dat ze gaar zijn, steek dan een satéprikker in één van de muffins. Komt deze er schoon uit dan kun je ze uit de oven halen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Per muffin: 130 calorieën - 5,5g vet - 18g koolhydraten - 4g eiwitten

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?