Gezonde dip! Italiaanse tomaten salsa

Nutrition


Lekker voor tijdens je volgende borrel of voor bij de barbecue.

Het mooie weer laat zich weer zien! Je muts hoeft geen vaste accessoire meer te zijn en je thermo-ondergoedje mag weer achterin de kast. Hiep hoi! Kom maar door met die zon. Vlam de barbecue aan en gaan! Dat is toch wat je het liefst doet tijdens een mooie zomerse dag? Een bult vrienden uitnodigen en lekker eten in groepsverband? Zie je nu beren op de weg en de extra kilo's voor ogen? Dat hóeft dus helemaal niet als je die barbecueplannen een beetje slim aanpakt. Met een paar kleine aanpassingen til je je barbecue zo naar een gezonder level. En daar spelen gezonde dips zeker een grote rol in. Vervang het brood voor gegrilde plakken zoete aardappel, vervang de knoflooksaus door tzatziki, zet er een schaaltje baba ganoush bij, laat de barbecuesaus achterwege en schep de onderstaande gezonde dip op je plakje gegrilde zoete aardappel. Ben je dan lekker bezig, of ben je dan lekker bezig? Op verschillende manieren zelfs. Want hoe lekker ziet deze tomatensalsa eruit? 

>> De lekkerste gezonde dipsauzen op een rijtje
  

Eigenlijk kun je de tomatensalsa overal wel bij eten. De dip wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken, maar ook in de Spaanse keuken zie je varianten van de gezonde dip. En dat is handig, omdat 'ie snel in elkaar gedraaid is. Dus ook als er vocht uit de wolken druppelt, heb je een goede vriend aan deze dipsaus.
 

Ingrediënten:

- 4 romatomaten
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 20 g kappertjes
- 1 knoflookteen
- een klein handje basilicumblaadjes
- 60 ml extra vierge olijfolie
- balsamico azijn
- gedroogde chilivlokken
- zout en peper
  

Bereidingswijze:

1. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en de komkommer en schil de komkommer. Snijd de tomaten, de komkommer en de ui in kleine blokjes. Pers of rasp de knoflook en hak de basilicumblaadjes klein.
2. Doe de tomaten, ui en komkommer in een kom met de kappertjes, knoflook, olijfolie en basilicumblaadjes. Breng op smaak met de balsamico azijn, de chilivlokken, het zout en de peper.
  
>> Gezonde snacks voor elk moment

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.