Kom maar door met die zonnige vibes! Vlam dat gourmetstel aan en gaan! Een bult vrienden of familie uitnodigen en lekker eten in groepsverband? Zie je nu beren op de weg en de extra kilo's voor ogen? Dat hóeft dus helemaal niet als je die eetplannen een beetje slim aanpakt. Til je gourmetavond naar een gezonder level maak je dips een stuk gezonder. gezonder. Vervang ook het brood voor gegrilde plakken zoete aardappel en de knoflooksaus door tzatziki. Ben je dan lekker bezig, of ben je dan lekker bezig? Op verschillende manieren zelfs. Want hoe lekker ziet deze tomatensalsa eruit?

Eigenlijk kun je de tomatensalsa overal wel bij eten. De dip wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken, maar ook in de Spaanse keuken zie je varianten van de gezonde dip. En dat is handig, omdat 'ie snel in elkaar gedraaid is. Dus ook als er vocht uit de wolken druppelt, heb je een goede vriend aan deze dipsaus.

Ingrediënten:

  • 4 romatomaten
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 20 g kappertjes
  • 1 knoflookteen
  • een klein handje basilicumblaadjes
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • balsamico azijn
  • gedroogde chilivlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en de komkommer en schil de komkommer. Snijd de tomaten, de komkommer en de ui in kleine blokjes. Pers of rasp de knoflook en hak de basilicumblaadjes klein.
  2. Doe de tomaten, ui en komkommer in een kom met de kappertjes, knoflook, olijfolie en basilicumblaadjes. Breng op smaak met de balsamico azijn, de chilivlokken, het zout en de peper.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?