Een filmmarathon met vriendinnen is een van de basisbehoeften van de moderne vrouw. Flesje wijn erbij, de herkenbare struggles van Bridget Jones op het beeld en een tafel vol met brownies, chips en ijs. Binnen no-time liggen jij en je vriendinnen in een food-coma naast elkaar en heeft niemand de energie om de volgende film te starten. Hoe heerlijk dit soort dagen ook zijn, je filmavondjes hoef je niet altijd met suikers te vullen. Zet de volgende keer verschillende gesneden groenten op tafel met gezonde dips ernaast. Super lekker en achteraf geen food-coma. En hoewel je vast weleens groenten met dips maakt, zullen deze variaties je verrassen.

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 4 knoflooktenen
  • een klein handje verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Hak de komkommer in hele kleine blokjes en meng ze door de Griekse yoghurt en de olijfolie.
  2. Pers de knoflooktenen met een knoflookpers of rasp ze fijn en meng dit, samen met de munt, door het komkommer-mengsel. Zet het een uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Eventueel breng je het verder op smaak met zout.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?