Gezonde snack: Koffiemuffins

Nutrition


Uit de koker van NoRefined.

Omdat Lieneke van Hoek, oprichtster van de website NoRefined, een van onze zeer gewaardeerde Women's Health ambassadeurs is, mogen we regelmatig de lekkerste recepten van haar delen. Haar recepten zijn simpel, plant-based, gemaakt met whole foods en met 5-10 ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
  
>> Gezond recept voor pindakaas
  
Wie houdt er van koffie?! Persoonlijk ben ik de ultieme koffieliefhebber en daarom een grote fan van deze koffie muffins. Wanneer ik een drukke ochtend heb, neem ik er graag een mee aangezien ze mij de smaak van koffie geven en de energie om de dag te beginnen. Geen geraffineerde suiker maar gezoet met medjool dadels. 
  
P.S. dit recept bevat verborgen groenten! 
   

Who doesn't love COFFEE?! Personally, I'm the ultimate coffee lover and therefore a big fan of these COFFEE MUFFINS. Link to recipe in bio: www.norefined.com/blog/coffeemuffins When I have a busy morning, I like to grab one of these as they give me the taste of coffee and the energy to start my day. No refined sugar but sweetened with medjool dates. P.S. this recipe contains some hidden veggies! . . . #norefined #breakfastmuffin #coffeemuffin #medjooldates #pumpkin #pumpkinmuffins #powerfood #eatsmart #wfpbdiet #recipeoftheday #eatmoreplants #wholefoodplantbased #plantbasedfood #veggielover #whatveganseat #greenfridge #veganfitfood #veganfit #fitvegan #veganstrong #veganhealth #plantaardig #gezond #gezonderecepten #biologisch #natuurlijk #duurzaam #suikervrij #veganistisch #dutchvegan

Een bericht gedeeld door Vegan Foodblog NoRefined.com (@norefined) op

 
>> Eiwitrijke voeding: proteïne smoothie
    

Ingrediënten voor 12 koffiemuffins

- 200 gram havermeel *
- 200 ml filterkoffie
- 200 gram pompoen
- 150 gram medjoul dadels
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 2 theelepels baking soda
  

Chocoladesaus optioneel

- 100 gram medjoul dadels
- 40 ml water
- eetlepel rauwe cacaopoeder
- een snufje zeezout
- 10 hazelnoten, gebroken
- handje pompoenpitten
  
* Havermeel wordt gemakkelijk gemaakt door havervlokken in een keukenmachine te verwerken tot een fijn meel. 
  
>> Het gezonde recept voor Oreo's
  

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius en zet koffie.
2. Maak de pompoen schoon en snijd in stukken. Plaats de pompoenstukken in een kookpan en vul met water zodat alles net onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de pompoen in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
3. Verwijder in de tussentijd de pitten uit de medjoul dadels.
4. Voeg de droge ingrediënten voor de muffin (haver, bakpoeder, rauwe cacaopoeder) toe aan een keukenmachine en maal alles fijn. Verwijder de massa uit de keukenmachine en zet opzij.
5. Als de pompoen zacht is, uitgegoten en afgekoeld. Pureer samen met de helft van de medjoul-dadels (75 gram), appelcider en versgezette koffie in de keukenmachine.
6. Wanneer een gladde massa is verkregen, voeg dan de droge ingredienten toe aan de natte en zet de keukenmachine nogmaals aan totdat alles gemend is.
7. Snijd de andere helft van de medjoul dadels in kleine stukjes en roer in het beslag.
8. Schep het mengsel in een ingevette (bij voorkeur met kokosolie) muffin-bakvorm en bak in 35 minuten gaar. Controleer de muffins regelmatig om er zeker van te zijn dat ze niet aanbranden.
  
Optioneel: voor de chocoladesaus, verwijder je de pitten van de dadels en voeg je alle sausingrediënten in en keukenmachine, behalve de hazelnoten en pompoenpitten. Wanneer de muffins volledig zijn afgekoeld, smeer je deze saus erover en ganeer je ze met de hazelnoten en pompoenpitten. 

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.