Alle chocolade liefhebbers verzamelen! Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe gezonde snacks die je kunt uitproberen? Iets wat zó lekker is dat je zelfs die gevulde chocolade-eitjes (die vanuit de voorraadkast je naam roepen) kunt overslaan? Look no further. Hier is de ultieme chocoladereep die voldoet aan al jouw gezonde snack-eisen.

De rauwe cacaopoeder is een bron van magnesium en ijzer en het zorgt voor die overheerlijke chocoladesmaak die je maar niet uit je hoofd krijgt en waar je cravings om schreeuwen. Het chiazaad zorgt voor een dosis omega-3 en voor een vol gevoel. Ook met een dikke schep pindakaas blijft dit een gezonde snack. Zorg wel dat je 100 procent natuurlijke pindakaas gebruikt om de gezondheidsfactor hoog te houden.

Uit dit recept haal je 10 chocoladerepen. Bewaar ze in de vriezer om er de hele week van te genieten.

Ingrediënten

  • 165 g havermout
  • 60 g ongezoet kokosschaafsel
  • 25 g rauw cacaopoeder
  • 50 g chiazaad
  • 1 tl zeezout
  • 75 g natuurlijke pindakaas
  • 50 g gesmolten kokosolie
  • 80 g ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Mix de havermout, het kokosschaafsel, de cacaopoeder, het chiazaad en het zout in een kom.
  2. Smelt de pindakaas, de kokosolie en de ahornsiroop samen in een pannetje op laag vuur.
  3. Voeg de twee mengsels samen in een kom en meng alles goed.
  4. Leg bakpapier op een vierkant bakplaat.
  5. Verdeel het mengel over de bakplaat en druk het stevig plat (eventueel schakel je de hulp van een deegroller in).
  6. Laat het 30 minuten in de vriezer staan voordat je het in 10 gelijke stukken snijdt.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?