Recept: overheerlijke glühwein met pompoen

Nutrition


Dit glaasje heerlijkheid zit vol winterse smaken, maar bevat veel minder calorieën dan andere winterse drankjes. De ideale opwarmer dus!

Er is weinig fijner dan jezelf op koude dagen opwarmen met een speculaas-karamel latte of good old warme choco met slagroom. Jammer alleen dat je buik van dit soort dranken snel vol zit. Deze glühwein bevat een stuk minder calorieën, maar is op zijn minst net zo lekker. Een wintercocktail die goed is voor je lichaamstemperatuur én gezondheid, daar proosten we op!
   
 
Deze winterwijn moet wel een nachtje in de koelkast staan, dus houd hier met je planning rekening mee.
 
INGREDIENTEN
1 kleine pompoen in blokjes, zonder zaadlijsten en schil
Schil van 1 sinaasappel
1 tl hele kruidnagels
1 kaneelstokje
½ tl nootmuskaat
150 ml honing
1 fles rode wijn
 
 
ZO MAAK JE HET:
1. Verhit alle ingrediënten behalve de wijn in een sauspan met 250 ml water.
2. Kook het geheel voor 40-45 minuten onder regelmatig roeren, totdat de pompoen zacht en doorzichtig is. Laat alles afkoelen.
3. Zodra het pompoenmengsel goed is afgekoeld voeg je de wijn toe. Zet het een nachtje in de koelkast, zodat alle smaken goed in de wijn trekken.
4. Haal het wijnmengsel de volgende dag uit de koelkast en pureer de pompoen voorzichtig.
5. Giet de wijn door een zeef in de een grote sauspan, zodat je alleen een vloeibare substantie overhoudt.
6. Warm de wijn op en serveer met een paar schijfjes sinaasappel.

 
   
Lees ook:
>> 5 praktische motivatietips die je helpen fit te blijven in de winter
 
>> 7 tips om beter te hardlopen in de winter
  

We eten te veel zout. Dat weet je. Maar wat doe je eraan? Dit dus: alternatieve smaakmakers!
Je herinnert je de smaak van papil tot papil.
Deze poké, is heel erg oké.