Naast een heerlijke smaak, heeft Griekse yoghurt meer fijne pluspunten: weinig calorieën (ongeveer 56 calorieën per 100 gram) en veel eiwitten. Beide extreem handig als je op je voeding en calorieën wilt letten, aangezien je lang een verzadigd gevoel houdt. Daarnaast, niet te vergeten, bevat Griekse yoghurt een lading calcium, Vitamine B12 en probiotica. Kortom: excuseer ons, terwijl we even een paar liter inslaan…

Hier een aantal fantastische Griekse yoghurt hacks die je kunt toepassen in je dagelijkse voedselbereiding:

  1. Mix Griekse yoghurt met taco-kruiden of salsa om een lekkere dip te maken.
  2. Gebruik het in plaats van de zure room met chili, Mexicaanse gerecht of gebakken aardappelen.
  3. Smeer op je broodjes in plaats van mayonaise of boter, voor meer smaak en minder vet.
  4. Voeg Griekse yoghurt toe aan je smoothies om extra eiwitten binnen te krijgen.
  5. Dip je aardbeien in Griekse yoghurt en zet in de koelkast voor een frisse snack. (Bonuspunten als je er ook nog wat gesmolten pure chocolade overheen giet.)
  6. Voeg toe aan je aardappelpuree of gestampte bloemkool voor een extra romige puree.
  7. Voeg een beetje Griekse yoghurt toe in plaats van melk in je schaaltje overnight oats. Extra eiwitten én extra romig!
  8. Gebruik het om de hoeveelheid boter te verminderen in je recepten. (Let op: je kunt het vaak niet helemaal vervangen, maar een gedeelte lukt prima.)
  9. Mix met wat vers citroensap, kappertjes en wat zout en peper om een sausje te maken – heerlijk bij zalm of kip.
  10. Mix met kruiden als kerriepoeder of kaneel om soep van een romige garnering te voorzien
  11. Gebruik Griekse yoghurt in recepten in plaats van olie. Wederom: vervang niet alle olie, maar een beetje kan vaak prima!)
  12. Combineer het met pinda- of amandelboter voor een eiwitrijke dip.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?