Recept: guacamole zonder avocado’s

Nutrition


En toch net zo lekker als je gewend bent!

Guacamole is en blijft een van de lekkerste dips, smeersels en toppings. De avocado en healthy chicks gaan al jarenlang gelukkig hand in hand. En niet zonder reden. De avocado zit vol goede vetten, is de vrucht waar de meeste proteïnen in zitten en zorgt ervoor dat je op een gezonde manier van een heerlijke dip bij je nacho’s kunt genieten.
  
>> De lekkerste gezonde dipsauzen op een rijtje
  
Heb je even geen avocado’s voor handen, maar heb je toch ineens een dringende craving naar jouw favoriete groene dip? De oplossing ligt nu voor je. Wij geven je de edamame. Deze groene peulvrucht peuzel je waarschijnlijk naar hartelust op tijdens je sushi-dates. Heerlijk zijn ze! En precies daarom vervangen deze kanjers de avocado in dit guacamole recept.
  
Wist je dat er een verschil is tussen edamame en een sojaboon? De edamame wordt eerder geoogst en is dus de jonge versie van de sojaboon. Edamame is een fijne boon die, net als de avocado, vol zit met proteïnen en gezonde vetten. Deze guac zonder avocado bevat zelfs de helft minder calorieën en drie keer zoveel proteïnen! Daarnaast zou de edamame de kans op diabetes verkleinen, je haar en nagels gezond houden en door de mineralen die er in zitten - Magnesium en Calcium - zou deze boon PMS-klachten verminderen! Hup, gooi maar een voorraadje in die boodschappenkar!
  
>> 10 dingen die iedereen fout doet bij het maken van guacamole
  

Ingrediënten voor ongeveer 6 personen

- 300 g edamame bonen
- 15 ml limoensap
- 3 geperste knoflooktenen
- 40 g rode ui, grof gehakt
- 25 g koriander, grof gehakt
- een halve Jalapeño peper, fijngehakt
- 15 g bosui, in ringetjes gesneden
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 15 ml extravierge olijfolie
  

Bereidingswijze

1. Gooi de edamame bonen in een blender en mix totdat er een droge pasta ontstaat.
2. Voeg de limoensap en de olijfolie toe aan de edamame pasta en blend tot ze een zacht en glad mengsel vormen.
3. Schep de edamamemix over in een kom en doe de knoflook, rode ui, koriander, Jalapeño peper en de bosui bij. Schep alles voorzichtig om en breng de guacamole op smaak met zout en peper. Meng alles nog een keer goed door en je guacamole zonder avocado is ready to serve!
    
>> Recept: proteïnerijke gierstsalade met sperziebonen en edamame

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Voor wanneer je moeite hebt met gaan zitten na legday.
Met deze tips heb je geen last meer van (vr)eetbuiten.
Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.