Recept: groene havermout met matcha

Nutrition


Iets anders dan je standaard oats.

Ben jij ook een die-hard havermoutliefhebber en heb je het gevoel dat je alle mogelijke variaties al hebt geprobeerd? Dit recept waarschijnlijk nog niet! Wat dit havermoutbordje net iets interessanter maakt, is met name te danken aan de matcha poeder. Naast het gezonde groene kleurtje, geeft dit ook een specifieke smaak. De matcha poeder is zeker niet de enige smaakmaker, de kokos zorgt voor een frisse smaakbom, zeker in combinatie met pistachenoten die voor een extra bite zorgen. Heb je al trek gekregen?
  
>> Is Matcha echt beter dan koffie?

  
Ingrediënten

- 100 g havermout
- 300 ml water
- 100 ml melk (naar keuze)
- een snufje zout
- 2 tl matcha poeder
- 1 tl agavesiroop
- 100 g kokosyoghurt
- 4 el kokossnippers
- 15 pistachenoten
- 2 el kokoschips

   
>> Toptoetje: havermoutcrumble met appel en kaneel

   
Bereidingswijze

1. Breng de havermout, het water en een snufje zout aan de kook.
2. Voeg dan de melk, de matcha poeder en de agavesiroop toe en verwarm dit al roerend 3-5 minuten.  
3. Doe dit in een kom en voeg dan de kokosyoghurt, de kokossnippers, de pistachenoten en de kokoschips toe.  
4. Eventueel kun je ook vers fruit, zoals bosbessen en kiwi’s, toevoegen.
   
>> Wat maakt havermout gezond?

  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.