Zo’n rode taart is hartstikke mooi (en lekker!) maar meestal wordt hiervoor een rode kleurstof gebruikt. Hoe maak je anders een taart zó rood, zou je denken? Daar hoef je niet per se synthetische kleurstoffen voor te gebruiken, ook met natuurlijke kleurstoffen krijg je die mooie rode kleur en dat kan nog gezond zijn ook!

Van sommige synthetische kleurstoffen kunnen kinderen onrustig worden, volwassenen kunnen last krijgen van allergische reacties zoals astmatische aanvallen of netelroos. Dat betekent niet direct dat alle synthetische kleurstoffen ‘slecht’ zijn, maar als je er gevoelig voor bent is het verstandig om te kiezen voor een natuurlijke kleurstof.

Sommigen zeggen dat de rode kleur van de Red Velvet Cake ontstaan is door de combinatie van azijn en roodkleurige cacao die ze vroeger gebruikten, anderen zeggen dat er in het originele recept rode bieten zitten die voor de fluweelrode kleur zorgen. Wij gaan maar van het laatste uit, want rode bieten zijn - uiteraard - ook nog eens hartstikke gezond!

Ingrediënten

  • 100 g havermeel
  • 100 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 rode biet
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 el honing
  • 3 dadels
  • 4 el kwark en een paar aardbeien
  • optioneel: 1 tl rauwe cacao

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius en leg het bakpapier in de cakevorm.
  2. Pureer de banaan, de eieren en de rode biet in de blender.
  3. Giet alles in een grote kom en mix de overige ingrediënten er doorheen (behalve de dadels, kwark en aardbeien).
  4. Voor de chocolade-lovers: voeg een theelepel cacao toe voor wat extra smaak.
  5. Schep het beslag in de bakvorm.
  6. Snijd de dadels door de helft of in reepjes en steek ze rechtop in het beslag.
  7. Bak de taart gedurende 50 minuten in de oven.
  8. Smeer, als je de cake serveert, wat kwark over de bovenkant en top af met aardbeien.

Bron: fitgirl.nl

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?