11 hippe & healthy hotspots in Den Haag

Nutrition


Dit zijn de toppers van 2016! In deze hippe restaurantjes en cafés kan je lekker én gezond eten, dus sla ze bij je volgende bezoek aan Den Haag niet over.

Ga jij binnenkort een dagje naar Den Haag of ben jij een rasechte Hagenees die wat nieuwe hotspots wil uitproberen? Dan zijn deze elf pareltjes zeker de moeite waard om te bezoeken.
 
 
Baklust
Deze biologische brunch-/lunchroom staat bekend om haar heerlijke bakcreaties. Alle gerechten bij Baklust zijn vegetarisch, en ook als veganist kun je hier terecht voor een heerlijk stukje taart of een kopje koffie. Om de zelfgemaakte treats kun je hier niet heen! Tip: ze maken ook take-away gerechten voor als je een keertje geen zin hebt om te koken.
 

baklust

 
 
Gran Café Haagsche Bluf
Heerlijke broodjes? Check. Lekkere borrelhapjes? Check. Megagroot dakterras? Check! Het Grand Café Haagsche Bluf met haar verbluffend grote dakterras is een pareltje in de binnenstad. Nog op zoek naar een party venue? Je kunt het dakterras ook huren! Gelukkig kun je ook binnen genieten van een hapje en een drankje – want we wonen uiteindelijk toch in wisselvallig Nederland…
 

gran cafe haagsche bluf

 
 
Happy Tosti
Deze is voor de echte tosti-fans: Happy Tosti (voormalig Tosti van Josti) is een lunchroom in het centrum van Den Haag waar je wordt bediend door mensen met en zonder arbeidsbeperking. Je kunt al schommelend van je tosti, soepje, salade, of kommetje yoghurt genieten – deze lunchroom heeft namelijk indoor swings!
 

happy tosti

 
 
Hortus
Dit organische restaurant met Brits Guyaanse roots is het ideale plekje voor een vegetarisch ontbijt, lunch of diner. Ook veganisten kunnen hun lol op bij Hortus, want door de vele kleine gerechtjes die je kunt bestellen is er volop keuze voor iedereen. Pluspunt: alle gerechten kosten acht euro vijftig, dus je weet precies waar je aan toe bent.
 

hortus

 
 
Jamey Bennett
Als je aan Jamey Bennett denkt, denk je aan de internationale huiskamer van Den Haag: op de Chesterfieldbanken van het restaurant op De Plaats ploffen zowel uptown als downtown Hagenezen neer. En terecht, want de oriëntaalse menukaart met tapasachtje hapjes biedt voor ieder wat wils.
 

jamey bennett

 
 
Mama Kelly
Wanneer je bij Mama Kelly gaat eten, hoef je geen lastige keuze te maken: op de menukaart kun je kiezen tussen een kipgerecht of een kreeftgerecht. Natuurlijk kun je wel een steak of een vegetarische risotto bestellen, maar in principe is de keuze niet reuze. Doordat de gerechten op de open houtskoolgrill worden klaargemaakt, is de kwaliteit top en ook de sfeer in het modern industriële restaurant is altijd goed!
 

mama kelly

 
 
Appels & Peren
Deze cosy lunchroom met toepasselijke naam (je vindt dit pareltje namelijk in de Vruchtenbuurt) verdient zeker een plek op dit lijstje. Appels & Peren is met haar hoekterras ideaal voor een gezellig ontbijtje, een kopje koffie of een lekkere lunch. Ook voor het avondeten kun je hier terecht: salades, soepjes en vegaburgers, ze hebben het allemaal!
 

appels en peren

 
 
Hometown Coffee & More
Bij deze huiselijk ingerichte espresso en slow-coffee bar genaamd Hometown kun je niet alleen de heerlijkste koffie drinken, je vindt er ook allerlei verse smoothies en sapjes – Nutty Banana met melk, pindakaas en banaan, anyone? Voor een broodje of een borrelhapje kun je ook prima terecht bij dit vintage café aan het Haagse Buitenhof.
 

hometown

 
 
Pistache Café
Wanneer je Pistache Café binnenstapt, word je al snel duidelijk waar de naam ‘Pistache’ vandaan komt: het schattige lichtgroene interieur lacht je toe en de organische gerechten van de kaart zijn as green as you can get. Tip: je kunt bij Pistache ook een picknickmand met lekkers bestellen om mee te nemen naar de Paleistuin die zich om de hoek bevindt.
 

pistache


 
Pim
Ook bij Pim voelt het net alsof je thuiskomt. Je kunt in dit café met vintage design genieten van een kopje koffie, maar je kunt er ook een lekkere sandwich nuttigen. Ook de versgebakken taarten (ook vegan of glutenvrij) zijn aan te raden! Je kunt er zelf eentje bestellen om mee naar huis te nemen… where can we order? Tip: bij Pim kun je ook vintage woonaccessoires kopen!
 

pim

 
 
Café Franklin
Ben jij een echte bierliefhebber? Dan is Café Franklin zeker iets voor jou! Je vindt er namelijk niet alleen de (h)eerlijkste vlees- en visgerechten van de grill op de kaart, ook krijg je bij elk gerecht een biersuggestie. Want als dit rustieke café ergens in is gespecialiseerd, dan is het bier!
 

cafe franklin

Credits: Sayo Wong
 
 
Lees ook:
>> Bij dit restaurant kun je nu naakt dineren
 
>> Hippe en healthy hotspots in Utrecht

Een lesje Nutella voor de liefhebber.
Een winnaar die je zó klaar hebt en maakt in één pannetje.
Vervang je standaard lunch eens met deze minder standaard lunchsalade.      
Het internet gaat natuurlijk alweer helemaal los!
Kipnuggets, maar dan zonder kip. Snap je?