Lasagne van courgette: veel eiwitten, weinig koolhydraten

Nutrition


Zoek je een eiwitrijk én koolhydraatarm recept? Deze voedzame courgettelasagne staat binnen een uur op tafel.

De traditionele lasagne met extra veel lagen en een dikke, knapperige laag kaas is ontzettend lekker, maar kan wat hoog uitvallen in calorieën. Wil je genieten van deze Italiaanse specialiteit zonder het hoge aantal kcal, ga dan voor deze variant. De lasagnevellen zijn vervangen door courgetterepen, daardoor bevat dit ovengerecht in één klap veel minder koolhydraten.
   
Deze koolhydraatarme courgettelasagne staat binnen ongeveer een uurtje op tafel. Wat heb je nodig? Een oven, een ovenschaal en de onderstaande verse ingrediënten.
       
Ingrediënten | voor 4 personen

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 handje basilicum, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl Worcestersaus
  • 500g biologisch mager (lams)gehakt
  • 400g tomaten in blik
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 courgettes, in dunne plakken (makkelijk te snijden met een kaasschaaf)
  • 75g gesneden champignons
  • 50g geraspte parmezaan

   
Zo maak je het:
1) Verwarm de kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de nootmuskaat, kaneel, oregano, basilicum, tomatenpuree en Worcestersaus toe en meng door elkaar.
2) Voeg dan het gehakt toe en bak 10 minuten tot het bruin is. Roer de tomaten en azijn erdoor en laat 15-20 minuten sudderen. Hier hoef je niet constant bij te blijven, dus je kunt even ontspannen! Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
3) Wacht tot de oven warm is en de saus klaar met sudderen. Lepel een laag van de saus in een ovenschaal, gevolgd door een laag courgette en dan een laag champignons. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag courgette.
4) Strooi de parmezaan erover en bak 15-20 minuten. Wil je het geheel nog lekkerder maken? Serveer de courgettelasagne dan met een verse groene salade.
   
Buon appetito!
   
Dit recept maakt deel uit van ons 30-dagen detoxplan, te vinden in ons huidige magazine. Wil je (veel) meer gezonde recepten die niet alleen heel lekker zijn, maar je ook een berg energie leveren? Ren dan naar de winkel voor de nieuwste Women's Health!
    
Meer gezonde recepten:
> Waanzinnig lekkere Shakshuka, gezond & koolhydraatarm
   
> Spaghetti van courgette met rode bietensaus
  

Wat vaker plantaardig eten is een prima streven. En Ellen Hoog bewijst het: plantaardige eiwitten gaan heel goed samen met een gezonde levensstijl!
Plus tips hoe je dit zo effectief mogelijk kunt aanpakken.
De goddelijke pesto maakt dit frisse en eiwitrijke recept helemaal af.
Inspiratie nodig voor een gezond eetpatroon? Of wil je ook sterker worden? Dan komen deze tips goed van pas.