Voor deze gezonde lunch hoef je geen sushi te rollen, maar stop je gewoon alle ingrediënten samen in een bakje, als een sushisalade. En omdat het drie dagen te bewaren is in de koelkast, kun je het ook gewoon in het weekend klaarmaken.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 125 g sushirijst
  • 2 tl zout
  • 2 tl bruine suiker (of een andere zoetmaker)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 mini komkommers
  • ½ avocado
  • ½ bosje radijsjes
  • 150 g rauwe zalm
  • sap van een halve limoen
  • 1 norivel
  • bieslook, in ringetjes
  • sojasaus, naar smaak
  • wasabi, naar smaak
  • ingelegde gember (bij de supermarkt te koop als sushigember), naar smaak
  • sesamzaad, ter garnering
  • optioneel: avocado

Bereidingswijze

  1. Was de rijst in een zeef en laat de rijst goed uitlekken. Doe 225 ml water in een pan met de sushirijst en breng het op laag vuur aan de kook. Laat de rijst 10 minuten koken met de deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten staan.
  2. Verwarm de rijstazijn, de suiker en het zout samen in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost.
  3. Doe de sushirijst in een schaal en mix de rijst met het azijnmengsel. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snijd de komkommers en radijsjes in dunne plakjes. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Knip of scheur het norivel in kleine stukjes. Snijd de zalm in blokjes.
  5. Verdeel de rijst over 2 kommen. Verdeel hierover de zalm, komkommer en radijs. Voeg indien je avocado gebruikt de avocado toe. Garneer met de bieslook, sojasaus, wasabi, gember en top met sesamzaadjes.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?