Dit nemen mensen wereldwijd mee naar hun werk als lunch

Nutrition


Inspiratie!

Eet jij tijdens de lunch ook even snel een bammetje met kaas of maak jij elke dag iets bijzonders klaar? Als jij tot die laatste groep behoort ben je een uitzondering op de regel. De meeste Nederlanders nemen namelijk altijd hetzelfde mee naar hun werk. Boring! Voor wat extra inspiratie zocht Viking uit wat mensen wereldwijd in hun lunchtrommeltje meenemen. Check it out:
    
>> De lunchgewoonte die nog slechter is dan achter je bureau eten
   

Italië

Italianen eten graag pasta als lunch, bijvoorbeeld met tonijn, olijven en verse tomaat. Een salade erbij en het feest is compleet. Als toetje drinken ze graag nog een kopje espresso.

    
Engeland

Engelsen zijn niet echt inspirerend wat betreft de lunch. Gemiddeld eet 1 op de 6 Engelsen al twee jaar lang hetzelfde tijdens de lunchpauze, namelijk een bord kant-en-klare soep of een sandwich.
   

   

Zweden 

Zweden eten net als wij meestal een boterham tijdens de lunch. Maar daarnaast doen ze ook aan fika. Ze zoeken elkaar op om gezellig een kopje koffie te drinken met een gebakje erbij, zoals een kaneelbroodje of chocoladebol.
   

Duitsland

Onze buren op rechts, Duitsers, eten vaak in de bedrijfskantine. Daar scheppen ze het liefst - hoe kan het ook anders - curryworst met friet op. Maar ook boterhammen worden er volop gegeten.
  

  

Oostenrijk 

In Oostenrijk eten ze tussen de middag het liefst een warme maaltijd. En wat je waarschijnlijk al had verwacht klopt: de welbekende schnitzel is favoriet, samen met aardappeltjes en een salade.
 
>> 6 tips om je lunch nog gezonder te maken
    

Frankrijk 

De Fransen gaan, niet verrassend, vaak voor stokbrood. Die wordt door de helft van de mensen standaard bij de bakker gehaald. Op brood eten ze het liefst een plak ham.
     

 

Brazilië

In Brazilië vinden ze de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan ook flink uitgepakt met als populairste gerecht, genaamd feijoada. Dat is een stoofpotje met vlees en bonen en rijst.
  

  

India 

De lunch in India is niet vaak hetzelfde. Er wordt rijst, dal curry, yoghurt en roti gegeten. De gerechten worden vaak meegenomen in een Tiffin (ronde lunchtrommel van staal).
  

Turkije

In Turkije eten ze graag een pide, plat brood, dat ze beleggen met allerlei verschillende groenten, vleeswaren en kazen. De traditionele loeisterke koffie staat er standaard naast.
  

Verenigde Staten

In de V.S. eten ze, zoals je waarschijnlijk wel kon raden, gemiddeld genomen niet bepaald gezond. Denk aan pizza met een groot glas cola en een bak roomijs na. Daarnaast eet maar liefst 62% van de Amerikanen achter hun bureau. Foei!
  

   

China 

In China kopen ze hun lunch vaak onderweg naar hun werk. Dat is een maaltijd in een karntonnen doosje genaamd bian dang. Meestel zit er rijst in met een beetje vlees, ei, dumplings en groenten. Vaak mogen ze na de lunch zelfs nog even een dutje doen. Jaloers much?
 
>> Dit is de reden dat je lunch je kan helpen met afvallen  

Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.
Het gezondere vegan zusje van de pizza.
Dit zijn de voor- en nadelen van deze aminozuren. 
En het blijft niet bij avocado’s. Ook andere groente- en fruitsoorten worden genoemd.