Als je nog nooit je eigen (gezonde) pindakaas hebt gemaakt, kun je je vast niet voorstellen hoe makkelijk dit eigenlijk is en bovendien vrij van alle ongewenste ingrediënten.

Rooster de pinda's een paar minuten voordat je ze in de keukenmachine fijnmaalt. Hierdoor wordt de smaak intenser en wordt het meteen een stuk makkelijker om de pinda's te malen. Zo heerlijk en bomvol calorieën, maar vol met gezonde vetten en de perfecte topping voor bijvoorbeeld je favoriete havermout ontbijtje.

>> Meer van zulke recepten vind je in het NoRefined Winter Foods e-book dat je nu voor €2,99 kunt bestellen

Gezond recept voor pindakaas

  • 300 gram rauwe pinda’s
  • snufje zout
  • optioneel: 2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en verspreid de pinda’s over een bakplaat.
  2. Rooster de pinda’s in ongeveer 10 minuten goudbruin en glanzend.
  3. Haal de bakplaat uit de oven en doe de warme pinda’s in een keukenmachine. De pinda’s zullen nu een paar transformerende stadia doormaken voordat ze in een romige boter veranderen. Eerst ziet de mix er brokkelig en droog uit. Na enige tijd zullen de pinda’s een bal vormen en na ongeveer 5 minuten begint het op een zachte en romige boter te lijken. De genoemde tijd kan variëren omdat het afhankelijk is van de pinda’s en de kracht van de keukenmachine.
  4. Voeg wanneer het romig is het zout (en de ahornsiroop toe), pulseer opnieuw zodat alles goed wordt gemengd.
    Je zelfgemaakte pindakaas is klaar!

Bron: NoRefined

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?