We hebben ons inmiddels de rambam gegeten in pompoenfrietjes, de pompoensoep lijkt de spuigaten uit te sijpelen en nooit te veel stoofpotjes en prutteltjes met pompoen. De pompoenen zijn niet aan te slepen in hét seizoen van deze vrucht. We kijken er nog lang niet scheel van en komen daarom met dit heerlijke pompoenrecept van Samuel Levie op de proppen. Zie hier: Stoof van pompoen met gezouten citroen.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 el boter
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • ruim 1 liter water of groentebouillon
  • 400 g Le puy-linzen
  • 500 g pompoen
  • 1 tl wijnazijn
  • 1⁄2 gezouten citroen
  • bosje peterselie
  • 4 el crème fraîche

Bereidingswijze

Snipper de ui. Zet een zware pan op het vuur. Fruit de ui in de boter. Snijd de wortel en bleekselderij in vrij kleine blokjes. Hak de knoflook en doe het samen met de laurier en de knoflook bij de ui in de pan. Laat alles een minuut of vijf bakken en voeg water toe.

Spoel de linzen en doe ze in de pan. Zet een deksel op de pan en breng het aan de kook. Intussen snijd je de pompoen open (als je een kleine oranje ofwel een 'squash' hebt hoef je hem niet te schillen). Schep de zaadjes eruit en snijd de pompoen in blokken van vier cm. Doe die bij de linzen en laat het geheel met deksel nog ruim een half uur sudderen. Als het goed is zijn de linzen en de pompoen dan mooi gaar.

Breng het geheel op smaak met azijn, zout en veel zwarte peper. Snijd de schil van de gezouten citroen heel jn en roer het door de stoof. Hak de peterselie en serveer de stoof met peterselie en een flinke lepel crème fraîche.

Bron: We eten thuis van Samuel Levie

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?